promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rádió riport Gyakornoki Program – Támogató szolgáltatások - GINOP-5.2.5-16-2016-0001. - GINOP-5.2.4-16-2016.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kérdés: Mi a program célja?
Válasz:
A fiatalok és gazdálkodó szervezetek körében a program ismertségének minél szélesebb körű elterjesztése és programba történő bevonásuk, a gyakornoki foglakoztatás támogatása a szakképzési centrumokon keresztül.

A vállalkozások számára a pályázat célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítése, a végzett tanulók részére gyakornoki munkahely létesítése.

A program az Ifjúsági Garanciához kapcsolódó foglalkoztatási támogatások rendszerébe ágyazva valósul meg. A GINOP-5.2.5-16 Gyakornoki program – támogató szolgáltatások keretében pedig a szakképzési centrumok valósítják meg a támogatott gyakornoki foglalkoztatás ismertségének és a programba történő bekapcsolódás lehetőségének minél szélesebb körű elterjesztését.

Kérdés: Mennyi a rendelkezésre álló támogatási keretösszeg?
Válasz:
A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 15 milliárd forint.
Az igényelhető támogatás összege: minimum 1,9 millió forint, maximum 30 millió forint lehet. Előleg 5 millió forint feletti támogatási összeg megítélése esetén igényelhető, amely maximum a támogatás 50%-a, de legfeljebb 15 millió Ft lehet. A támogatás mértéke: 100%.

Kérdés: Mit tegyen az vállalkozás, aki szeretne gyakornokot foglalkoztatni a Gyakornoki program keretében?
Válasz:
1.) A vállalkozás felkeresi a foglalkoztatás tervezett helyszínéhez legközelebb eső (legkönnyebben megközelíthető) szakképzési centrumot.

2.) A szakképzési centrum felveszi az adatbázisába a vállalkozás adatait, és kiállítja a kapcsolatfelvételről szóló igazolást, amely a pályázat benyújtásának a feltétele.

3.) Az adatfelvételkor a vállalkozás nyilatkozik arról, hogy rendelkezésére áll-e alkalmas gyakornok jelölt. Amennyiben igen, és mind a fiatal, mind a vállalkozás megfelel a Felhívásban leírtaknak a pályázat benyújtható.

4.) A pályázat benyújtásakor (5 millió Ft pályázati összeg alatt) a vállalkozás jelzi, ha szeretne élni a szakképzési centrummal való személyes kapcsolattartás lehetőségével (plusz pont jár érte a pályázat elbírálásakor).

Kérdés: Mit tegyen az a fiatal, aki szeretne gyakornokként bekapcsolódni a Gyakornoki programba?
Válasz:
1.) Jelentkezik a lakóhelye szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán, és jelzi, hogy regisztrálni szeretne az Ifjúsági Garancia rendszerben. Fontos, hogy a fiatal jelezze, hogy a GINOP 5.2.4-16 Gyakornoki program keretében szeretne gyakornokként elhelyezkedni.

2.) A Kormányhivatal által kiküldött Irányítólappal a gyakornokjelölt felkeresi a lakhelyéről legkönnyebben elérhető szakképzési centrumot.

3.) A szakképzési centrum kitölti az Irányítólapot, aláírja, lepecsételi, másolatot készít róla, majd az eredetit visszaadja a gyakornok jelöltnek.

4.) A gyakornok jelölt visszaviszi az aláírt Irányítólapot a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályára.

Sok sikert a gyakornoki programban való részvételhez!

Vizer Zoltán a projekt szakmai vezetője

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás