promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vennél lejárt szavatosságú kaját?
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mivel az első üzletnek óriási sikere volt, így a Wefood a második szupermarketét is megnyitja Koppenhágában. Így van, ahogy írtuk, a boltban csak lejárt szavatosságú ételeket kapni, körülbelül féláron, vagy még annál is olcsóbban. A dánok nem tiltják ezeknek az ételeknek a forgalmazását, csak legyen feltüntetve mit is veszünk, és persze a fogyasztásuk ne jelentsen veszélyt a fogyasztóra. A lejárati idő a csomagolásokon legtöbbször csak útmutatás, gyakorlatilag onnantól az áruházláncok már nem tarthatják a polcokon a termékeket. Ezért is van az, hogy azokat az árukat igyekeznek leakciózni, amik már közel vannak a lejárati időhöz. Általában ezeket külön szokták tenni, de azért ha valami gyanúsan olcsó, figyeljünk oda, és ne raktározzuk el két hónapra előre a kolbászt. Amire nagyon oda kell figyelni, azok a húsok, tejtermékek, és a pékáruk. A többivel bátran trükközhetünk, és figyelgethetjük az akciókat.

A Wefood gyártók, kereskedők és vegyesboltok felajánlásaiból gyűjti be az ételeket. Az eladásokból nem a saját bankszámláját hizlalja, hanem minden jótékonycélra megy. Persze az ételeket megvizsgálják, ami fogyasztásra alkalmatlan az nem kerülhet a polcokra. A szegényebb réteg így több mindent engedhet meg magának, és az élelmiszerpazarlást is kordában tartják. A Földön évente körülbelül 1,3 milliárd tonna étel kerül a kukába, ami eszméletlen mennyiség.

A siker is a kígyózó sorok azt mutatják, hogy a dánoknak bejön a dolog. A magyar jogszabályok jelenleg nem engedélyezik nálunk lejárt szavatosságú ételek árusítását, de még így is lehet találkozunk velük, főleg amikor trükköznek a szavatossági idő átírásával. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás