promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Czanik Balázs rég várt kihívást teljesített
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sport és a rendszeres mozgás mindenki számára elengedhetetlen, függetlenül kortól, nemtől és egészségügyi állapottól. A Mozdulj! Közhasznú Egyesület gyakran rendez olyan programokat, ahol egészségesek és segítséggel élők közösen mozoghatnak – ilyen például a Balatonkerülő tandemtúrájuk, melyen látássérültek és látók tekerik körben a magyar tengert. Az idei rendezvényen Czanik Balázs is részt vett, aki amellett, hogy kipróbálta a tandemezést, egy izgalmas gyakorlatokból álló bemelegítést is tartott a csapatnak.

„Sportolóként mindig keresem azokat a feladatokat, ahol feszegethetem a határokat, ahol új kihívás elé állíthatom saját magamat. Régóta terveztem, hogy látássértülteknek tartok Capoeira Aerobic órát, és erre a tandemtúra egyik napján lehetőségem is volt. Meglepő és egyben felemelő érzés volt, hogy a vak illetve látássérült emberek mennyire odafigyeltek arra, amit mondtam nekik, és megpróbálták követni az instrukcióimat. Bár mindegyikük mellett állt egy látó segítő, hogy nehogy probléma legyen a mozdulatok közben, de szinte semmi segítségre nem volt szükségünk, nagyon ügyesek voltak. Látszik, hogy a nehézségeik ellenére is képesek teljes életet élni” – mesélte Czanik Balázs, a Capoeira Aerobic megteremtője.

IMG 4837
A személyi edző szívesen próbál ki újmozgásformákat is, ezért nem meglepő, hogy ha már ott járt, felpattant a tandemre is.

 

 

„Bár ránézésre teljesen egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban az első pár perc nem is olyan könnyű. Fontos, hogy a társaddal teljes legyen az összhang, és oda kell figyelni egymás minden rezdülésére. Nagyon jól éreztem magam a tandemtúrán, és biztos vagyok benne, hogy jövőre is csatlakozni fogok a Mozdulj! csapatához, mert igazi összetartó, vidám társaságot ismertem meg” – tette hozzá Balázs.

Egy sportoló állandóan keresi a kihívásokat – nincs ezzel másképp Czanik Balázs sem, aki rendhagyó módon vak és látássérült embereknek tartott Capoeira Aerobic órát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás