promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkeztek az új cigis dobozok
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egységes csomagolás, méghozzá horror képekkel. A dobozokon ezentúl nem lesz márkajelzés és védjegy, a termékneveket csak meghatározott színnel és betűtípussal lehet megjeleníteni. A már forgalomban lévő márkák átmeneti mentességet kapnak, azonban 2019. május 20-tól már minden cigaretta és cigarettadohány csak a rendeletben meghatározott csomagolásban kerülhet az üzletekbe. Szóval a nevesebb cigik még jó ideig megússzák a dolgot. Az új szabályozás tiltja az ízesített cigaretta, cigarettadohány forgalmazását. Kivétel a rendelkezés alól a mentol ízesítésű cigaretta és cigarettadohány, amely 2020. május 20-áig forgalmazható, ha a mentolos ízesítést a gyártási vagy csomagolási folyamat során adják hozzá a dohánytermékhez.

„Az egységes csomagolás keresletcsökkentő intézkedés, csökkenti a dohánytermékek vonzerejét, megakadályozza, hogy a dohánytermékek csomagolását reklámok és promóciók formájában is felhasználják, korlátozza a csomagolás és címkézés során használt megtévesztő elemek alkalmazását, növeli az egészségvédő figyelmeztetések hatékonyságát” írta az ÁNTSZ.

A kormány 2008 óta számos intézkedést vezetett be a dohányzás visszaszorítása érdekében, például attól az évtől tilos a dohánytermékek közvetlen és közvetett reklámja, 2012-től pedig tilos a dohányzás zárt légterű közterületeken, illetve közintézményekben. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás