promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Augusztus 7-ig lehet jelentkezni a pótfelvételire
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Sokan pótfelvételi útján kerülnek be a felsőoktatásba, köztük anno én is. Nem vagyunk mi ostobák, csak lehet kicsit későn érők, vagy éppen megcsúsztunk valamin. Ha épp rosszul sikerült valami, vagy másból szeretnénk érettségizni, akkor viszont érdemesebb várni, és nekifutni még egyszer. Hogyan is működik? Kiegészítő és ismétlő vizsgát azok tehetnek, akiknek már van érettségi bizonyítványuk. Kiegészítő vizsgát olyan tantárgyból tehettek, amiből még nincsen érettségitek, ismétlő vizsgával pedig a korábbi érettségitek eredményét próbálhatjátok meg javítani. Az eredményről tanúsítványt kaptok, így ha a második vizsga rosszabbul sikerül, természetesen nem kell felhasználnotok. Aki viszont mégis nekifut a költséges helyeknek, azoknak hajrá, mert közeleg a határidő.

Maruzsa Zoltán az Oktatási Hivatal elnöke az M1-en nyilatkozott. Akiket nem vettek fel, vagy február 15-éig nem jelentkeztek a felsőoktatásba, a pótfelvételi eljárásban benyújthatják jelentkezésüket. Ez általában 7-9 ezer embert jelent, ami a felvett 75 ezer hallgatóhoz képest is nagy szám.
 
Jelezte: eltérő az intézmények stratégiája, mert van, ahol lényegében feltöltik keretszámaikat az általános eljárásban, és nem is hirdetnek képzéseket a pótfelvételin, máshol viszont sok önköltséges hallgatót igyekeznek még "begyűjteni". A pótfelvételit július 28-án hirdették meg. A jelentkezési határidő augusztus 7., a ponthatárokat augusztus 25-én hozzák nyilvánosságra. A pótfelvételin egyetlen helyre, kizárólag elektronikus úton lehet kérelmet beadni, és költségtérítéses helyek állnak rendelkezésre. Kivételt ez utóbbi alól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és magyar intézmények határon túli képzései jelentenek.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás