promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harrison Ford nem volt hibás a Star Wars forgatási balesetében
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Disney alvállalata, a Foodles Production az angliai Milton Keynes városi bírósága előtt ismerte el bűnösségét az ellene felhozott négy vádpontból kettőben, a másik két vádat visszavonták. Az ítéletet várhatóan augusztus 22-én hozza meg Aylesbury város bírósága. A Han Solót alakító 74 éves színészt a Pinewood stúdió területén, az Ezeréves sólyom díszletei között ütötte meg egy hidraulikus fémajtó 2014 júniusában.

Andrew Marshall ügyész a bíróságon elmondta, hogy Ford forgatás közben átment az ajtó alatt, majd mielőtt visszafordult volna, hogy újra áthaladjon alatta, megnyomott egy gombot. Úgy vélte, a szerkezet nincs élesítve, és az ajtó nem fog lecsukódni.

A szerkezetet azonban távolról működtette valaki, és amikor Ford áthalad alatta, lecsukódás közben eltalálta a medencéjénél és a padlóhoz szegezte. Marshall szerint a színész életveszélyben volt. "Azért nem ölt meg senkit az ajtó, mert működésbe hozták a vészleállítót" - tette hozzá Marshall.

A vádat emelő brit egészségügyi hatóság szerint Ford súlyosan megsérült, amikor "a gyorsan záródó fémkeretes ajtó a talajhoz szögezte". Szóvivőjük szerint az ajtó olyan erővel csapódott le, mint "egy kisebb autó".

"A baleset megelőzhető lett volna" - mondta a szóvivő. A Foodles Production elismerte, hogy nem gondoskodott megfelelően a színészek és a stáb többi dolgozójának biztonságáról.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás