promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pokollá változott Fort McMurray
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A kanadai hatóságok csütörtökön már hozzákezdtek az emberek evakuálásához a várostól északra fekvő olajmezők táboraiból, elszállításukhoz helikoptereket és kamionokat vetettek be. Az olajmezőkön berendezett táborok ugyan éppen a lakhelyüket elhagyni kényszerültek számára szolgálnak menedékül, de a hatóságok biztonságosabbnak tartják, ha többeket inkább más településekre szállítanak. Az albertai kormány - amely szükségállapotot hirdetett a természeti csapás miatt - bejelentette, hogy több mint 1100 tűzoltót, 145 helikoptert, 138 szárazföldi tűzoltó berendezést és 22 tűzoltó repülőgépet küldött a térségbe, ahol 49 különböző helyszínen keletkezett erdőtűz.
 
Már szerdán is súlyosbodott a helyzet: az erdőtűz rohamosan terjed déli irányban, és a hatóságok elrendelték Anzac város kiürítését is, ahol kezdetben elszállásolták az ötven kilométerre északabbra fekvő Fort McMurrayből kiköltöztetett lakosok egy részét.

Fort McMurrayből 88 ezer ember menekült el, a városban 1600 épület vált lángok martalékává, és már az ottani repülőteret is fenyegeti a tűz. Az összes kereskedelmi járatot törölték.

Az erdőkkel körülvett Fort McMurray a kanadai olajmezők környékén fekszik, az olajmezők zöme azonban északabbra található a várostól, míg a tűzvész leginkább a város déli területeit sújtja és dél felé terjed. A város elhagyását egy autós rögzítette. Elképesztő felvételek, mintha a pokolban kocsikáznánk. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás