promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hétfőn indul az érettségi, addig meg ballag a vén diák
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mi tegnap olyan iskolában jártunk, ahol már csütörtökön lezavarták a ballagást, így az utána lévő buli sem nyúlt hosszúra. Most hétvégén azonban a diákok nem hiszem, hogy bekockáztatnak egy másnapot az érettségi előtt, de sose lehet tudni. Aki eddig nem készült fel rendesen, annak ez a hétvége már nem sokat fog segíteni. Jómagam kivétel voltam, mert abba a típusba tartozom, aki még az államvizsgája előtt is képes volt megtanulni egy tételt, ami addig kimaradt. Van még egy kör, amiben benne vagyok, és ez nem a peches tételhúzást jelenti. Egyszerűen mindig a nagy érettségi és államvizsga felkészülés előtt betegedtem le. Érettségi előtt tüdőgyulladás, államvizsga előtt mandula. Mindkettőt túléltem, nem kell sajnálni. Sőt, reklámozom is magam, az államvizsgám ötös lett. Mindenkinek van valami emléke ezekről a vízválasztó vizsgákról, még általában azt is megjegyezzük, melyik tételt húztuk, és még 20 év után is tudjuk majd emlegetni. Most hétfőn ugyebár még csak az írásbeli vizsgák indulnak.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint május 2. és június 24. között a középiskolákban 1161 helyszínen zajlanak majd az érettségi vizsgák. A mostani érettségi időszakban mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról. Az érettségizők közül csaknem 76 ezren tesznek ebben a vizsgaidőszakban "rendes" érettségit, azaz szerezhetnek érettségi bizonyítványt. Rajtuk kívül - a vizsgarendszer által nyújtott lehetőségekkel élve - mintegy 36 ezren tesznek legalább egy tárgyból valamilyen fajta érettségit.

Az írásbelik május 2-ától május 24-éig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 2., a végső időpontja június 9., a középszintű szóbeli vizsgákat június 13. és 24. között tartják. Aki nem érettségizik, az örüljön, aki meg igen, azoknak sok sikert! A részletes programot ide kattintva érhetjük el.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás