promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eltörlik a vízivás tilalmát a DKV járatain
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Cserháti Zoltánnal, a Nemzeti Sport újságírójával történt meg az a furcsa eset, hogy pont Debrecenbe kellett mennie egy sajtótájékoztató miatt. Mivel körül akarta járni a várost, így nem a taxit, hanem inkább az 1-es villamost választotta. Jófiú módjára az első ajtón szállt fel, volt jegye és persze lyukasztott is. Az ellenőr gyakorlatilag azért büntette meg három ezer forintra, mert két korty folyadékot vitt be szomjas szervezetésbe az ásványvizes palackjából. A lejátszódó párbeszédet a Facebookjára is feltette. Az ellenőr a jegyvizsgálat után tért rá az italozási szabályokra:

– Ez rendben van – mondja, majd alig hallhatóan folytatja. – De nem tudom elengedni.
– Mit? – kérdezek vissza teljesen értetlenül.
– Az italt.
– Ezt? – kérdezek vissza, s akkor veszem észre, hogy kezemben a félliteres vizes palackom, amiből előtte ittam két kortyot. (Esküszöm nem volt több, nem mintha jelentősége lenne.)
– Tilos enni, inni!
– Jó, rendben, elrakom.
– Nem tudom elengedni. Videó van róla.
– Ez most komoly? – kérdezek megint vissza.
– Helyszíni befizetéssel háromezer forint lesz.

Ez a szabály a nyári 40 fokban veszti teljesen értelmét, amikor még az izzadságunk is elpárolog, ha buszon, villamoson utazunk. A DKV ezután egy elég vicces közleménnyel akarta lehűteni a hangulatot: „Az eset kapcsán ismét felhívjuk minden utasunk figyelmét, hogy a debreceni helyi közösségi közlekedési eszközökön évtizedek óta érvényben van az szabály, hogy a járművön tilos mindennemű étel és ital fogyasztása. Ennek oka az, hogy a közlekedés veszélyes üzem, ebből adódóan a DKV Zrt.-é minden felelősség! Bármikor előfordulhat baleset és ilyenkor éppen akár egy korty folyadékból tragédia lehet. Egy hirtelen fékezés vagy manőver közben történő étel-, vagy italfogyasztás során félrenyelhet az utas, mely szélsőséges esetben fulladáshoz is vezethet.”

villamos2
A HAON közben lehozta, hogy a debreceni közgyűlésen is téma volt a nagy felháborodást kiváltott ügy. Dr. Barcsa Lajos alpolgármester szerint túl szigorú a DKV azon szabálya mely szerint tilos vizet inni a buszokon, villamosokon, trolikon. – Kezdeményezni fogjuk, hogy az alkoholos italok kivételével lehessen folyadékot fogyasztani a tömegközlekedési eszközökön – jelentette ki a csütörtöki közgyűlésen, melyet dr. Papp László polgármester távollétében ő vezetett. Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója úgy nyilatkozott, valószínűleg engedélyezik majd, hogy visszazárható kupakos flakonból vizet vagy üdítőt lehessen fogyasztani.
 
Ezzel a legnagyobb probléma az, hogy a büntetések a semmiért még mindig forognának, ha ez az egész nem egy újságíróval történik. Szeretnénk egy olyan világban élni, ahol ihatunk egy-két korty vizet büntetés nélkül, ha éppen megszomjazunk.
 
Torony
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás