promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újranyitott a Maelbeek Brüsszelben
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A metrókocsiban végrehajtott robbantás következtében az állomás is súlyosan megrongálódott, és ezért a nagyjából egy hónapig tartó helyreállítási munkálatok alatt zárva tartott. A hatóságok szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe az állomáson, a helyszínen erősen felfegyverzett katonák járőröznek. "Most nyugodtnak érzem magam, mert tudom, hogy meghozták a szükséges intézkedéseket, és látom, hogy megerősítették a biztonságot" - mondta a Maelbeek megállónál megkérdezett egyik utas a Le Soir című helyi lapnak. Az ilyen típusú intézkedések sosem feleslegesek, és muszáj is, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat. Sokszor mondják a szakértők, hogy a terroristák nem robbantanának kétszer ugyanazon a ponton, de sosincs biztos, csak talán van.
 
Az uniós intézmények közelében lévő Maelbeek metróállomáson egy emlékfalat is felállítottak az áldozatok emlékére.

Az STIB arról is beszámolt, hogy hétfőre teljesen helyreállt a metróközlekedés Brüsszelben. A metróhálózat mind a hatvankilenc megállója zavartalanul üzemel, a szerelvények az eredeti menetrend szerint, reggel 4 óra 30 perc és éjjel 0 óra 30 perc között közlekednek.

A két helyszínen - a metróban és a Zaventem repülőtéren - elkövetett brüsszeli merényletekben harminckét ember meghalt, és több mint háromszázan megsérültek. A terrortámadásokat az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalta magára. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás