Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Idén is rengeteg mindennel várja a látogatókat a Sóstói Múzeumfalu

Idén is rengeteg mindennel várja a látogatókat a Sóstói Múzeumfalu

Helyi Hírek

Idén is rengeteg mindennel várja a látogatókat a Sóstói Múzeumfalu

Helyi Hírek

Promotions 11:15
A honfoglalás kori időket július 23-án elevenítik fel az intézmény Árpád-kori falurészében, ahol hagyományőrző csoportok tartanak csata- és íjászbemutatót. A látogatók is kipróbálhatják majd az egykori íjak és a hajítófák használatát, készíthetnek régi ékszereket, középkori játék babákat és önthetnek nyílhegyeket. A honfoglalók köleses ételeit és sültjeit is megkóstolhatják, kézműves sörökkel, valamint borokkal kiegészítve – közölte Szabó Sarolta, a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői skanzen igazgatója. A múzeumfaluban október 8-án egy igazi hagyományos tirpák lakodalmat is rendeznek. Az érdeklődőket beavatják az előkészületekbe, a tyúkkopasztásba, a csigacsinálásba és az örömkalács készítésébe, továbbá láthatók lesznek a szlovák ajkú népcsoport hagyományos ünnepi viseleteinek darabjai.

November 26-án András-napi pálinkafesztiválra várja az intézmény a látogatóit,a térség három eredetvédett párlatát, az újfehértói fürtös meggy-, a szabolcsi alma- és a szatmári szilvapálinkát mutatják be. Lesz pálinkaverseny, ismertetik a jó párlatfőzés titkait és pálinkás vacsorával is várják a vendégeket.

muzeumfalu
A nagyrendezvények idei programja a labdarúgó Európa-bajnoksághoz kapcsolódóan június 11-én kiegészül a Régi idők focija elnevezésű kiállítással. Szeptember 11-én pedig a térség híres gyümölcsének, a szilvának a termesztését, az abból készült ínyencségeket - az aszalványoktól a lekváron és a süteményeken át a pálinkáig - mutatják be. December 10-én - szintén új rendezvényként - a régi karácsonyok adventi készülődését elevenítik fel, gyertyamártásra, mézeskalács-sütésre, és házi szaloncukor-készítésre invitálnak mindenkit.

A korábbi, már hagyományosnak számító nagyrendezvényeket, így a május elsejei majálist, a május 18-ai múzeumi világnapot, a május 16-ai pünkösdöt, a június 23-ai Szent Iván éjszakáját, az augusztus 20-ai kenyérünnepet, a szeptember 30-ai népmese napját, a november 12-ei Márton-napi vígasságot továbbra is megtartják a Sóstói Múzeumfaluban az idén.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria

Hírek Cikkek Sóstói múzeumfalu nyári program pálinkafesztivál Európabajnokság múzeumi világnap pálinkaverseny
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!

Ha automata ajtórendszerek, akkor record!