promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idén 20 éves a Nyíregyházi Állatpark
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A sóstógyógyfürdői látványosság 1996 szeptemberében kezdte meg működését Sóstó Erdei Szabadidőpark néven, az első bemutatott állat pedig Elek, az oroszlán volt, amely 2015 végén pusztult el 19 éves korában. Ma már ötszáz faj több mint ötezer egyedét tekintheti meg a közönség - mondta Gajdos László, a park igazgatója az évadnyitó sajtótájékoztatón.

A tavaly 450 ezer látogatót fogadó állatkert a húszéves jubileum alkalmából ünnepségsorozatot indít, amelynek első nagyobb eseménye a húsvétkor megnyíló Andok világa lesz. A kalandparkszerűen berendezett kéthektáros épületegyüttesben és környékén elsősorban Dél-Amerika és az Andok állatvilágát mutatják be húsz faj mintegy száz egyedén keresztül: függőhidakon áthaladva például tapírok, nanduk, jaguárok, kapucinus majmok, valamint ormányos- és pápaszemes medvék lesznek láthatók szinte testközelből. A létesítményben kialakítottak egy inka templomot, amelyben az Andok egykori indián őslakosainak kultúrájával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az újdonságok sorában áprilisban az ausztrál kifutó megnyitása következik a kontinens jellegzetes állataival, így a vörös óriáskengurukkal vagy az ausztráliai vadkutyákkal, azaz a dingókkal.

Idén néhány különleges állatfaj szaporulatában bíznak a szakemberek, ezen kívül több ritka állat is érkezik a parkba - jelezte a részletek említése nélkül az igazgató. Gajdos László hozzátette, velük és a már az Andok világában élő állatokkal együtt a nyíregyházi állatgyűjtemény nagysága idén elérheti a hatezer egyedet.

tig
Az ünnepségsorozat keretében képzőművészeti és fotókiállításokat szerveznek, kedvezményeket vezetnek be, nyeremény- és utazási játékokat indítanak, és szinte ingyen, mindössze kétszáz forintos regisztrációs jegy ellenében mehetnek be a parkba azok, akik ebben az évben ünneplik huszadik születésnapjukat. A nyári hónapokban minden héten kulturális és zenei műsorral, bábszínházzal várják a kilátogatókat, emellett folytatódik a nagyon népszerű tevegelés, a madár- és fókashow; utóbbiban egyébként a két új oroszlánfóka is bemutatkozik. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás