promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új stábbal indul útnak a Top Gear
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az eddig is ismert volt, hogy a program új frontembere Chris Evans, a BBC veterán rádiós és televíziós műsorvezetője lesz, a minap pedig bejelentették azt is, hogy Evans mellé műsorvezetőnek szegődött Matt LeBlanc, a hatalmas sikerű egykori amerikai tévés vígjátéksorozat, a Jóbarátok (Friends) egyik volt sztárja. Csütörtökön a BBC nyilvánosságra hozta a további közreműködők kilétét. A májusban induló új sorozatban feltűnik Evans, LeBlanc és az elmaradhatatlan, misztikus - legalábbis a nézők számára ismeretlen kilétű, mindig bukósisakot viselő - instruktor, a Stig mellett az ír Eddie Jordan, aki korábban Forma 1-es csapatfőnök is volt, az utóbbi években pedig a BBC Forma 1-es versenykommentátoraként jelent meg rendre a képernyőn. Jordan csapatában annak idején olyan versenyzők is megfordultak, mint Michael Schumacher és Damon Hill.

A Top Gear stábjához szerződött a német Sabine Schmitz autóversenyző, aki másfél évtizede az első nő a műsorvezetői csapatban. Sabine Schmitz a Top Gear korábbi szériáiban többször is szerepelt már a műsorban.

A Top Gear újonca Rory Reid is, aki korábban a CNET és a Sky csatornákon vezetett autós műsorokat; őt a tavalyi nyilvános szereplőválogatáson választották ki a producerek.

A csapat tagja lesz Chris Harris, akinek eddig online csatornákon, például a YouTube-on voltak közkedvelt autós műsorai.

top gear2
A Top Gear világhírű előző műsorvezetőjét, Jeremy Clarksont tavaly tavasszal menesztették, miután tettleg bántalmazta a program egyik producerét. Clarkson nélkül nem vállalta a folytatást a Top Gear másik két volt frontembere, James May és Richard Hammond sem.

Clarksontól - aki 2002 óta vezette és tette globális bombasikerré a könnyed hangvételű, pergő ritmusú autós műsort - azért vált meg a BBC, mert a műsorvezető egy elmérgesedett vita végén orrba vágta Oisin Tymon producert, aki kórházi ellátásra szorult. Clarkson állítólag azon dühödött fel, hogy egy hosszú forgatási nap után a stábot nem várta meleg étel a szállodában.

Az ügy Nagy-Britanniában és világszerte is komoly vihart kavart, mivel a műsort - a BBC saját statisztikái szerint - 214 országban, vagyis gyakorlatilag az egész világon sugározták és hetente 350 millióan nézték. Forgalmazása a BBC-nek becslések szerint évi 50 millió font (több mint 20 milliárd forint) bevételt hozott.

Clarkson és két kollégája az Amazon cégcsoport online műsorszolgáltatójánál, az Amazon Prime-nál folytatja egy vadonatúj autós műsorral. (Kertész Róbert/MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás