promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A halálos Kinder-tojás
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Kinder-tojás 1974-es bemutatkozása óta több mint 30 milliárd darabot adtak el világszerte. Ehhez az én szüleim egészen biztosan hozzátettek vagy 200 darabot, mert elég durva Kinder játék gyűjteményem volt. A kézzel festett békákból, vagy mikből, meg is volt az összes. Visszaemlékezve 5 éves koromig nagyon nem is volt a kezemben Kinder meglepetés, és a muterom óvónőként még megjegyezte százszor, hogy ne egyem meg a játékokat. Hála égnek 5 éves koromban már nem kezdtem el megkóstolni a játékautóimat. A három éves kislány a toulouse-i kórházban halt meg, az elvégzett boncolás szerint halálát fulladás okozta.
 
A gyerek azután került kórházba, hogy lenyelt egy kerékkel ellátott kis játékot, amely egy csokitojásban volt elrejtve. A kis kerék pedig az anyja elmondása szerint levált a játékról. "A kislány nagyapjának nagyon gyorsan, még a helyszínen, sikerült a játékot kiszednie (az unokája torkából), de a kómába esett gyerek a kórházba kerülését követő éjjel meghalt" – közölte az ügyészség.

A Kinder csokitojást forgalmazó Ferrero olasz cég kedden közleményben jelezte, hogy egyelőre nem tudja sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy a Kinder márka érintettségéről van szó a tragédiában. A vállalat jelezte, hogy sem a hatóságok, sem a család nem vette fel vele a kapcsolatot. "A Ferrero minden új részletet nyilvánosságra hoz, amint a tudomására jut" - írta a forgalmazó.

kinder 2
Kinder meglepetés óriási népszerűségnek örvend Európában, az Egyesült Államokban viszont be van tiltva, de nem azért, mert annyira félnének attól, hogy a gyerekek megkívánnák a csokirétegbe bujtatott sárga minikapszulát, vagy ami éppen benne van. Amerikában 1938-ban lépett életbe egy törvény, ami kimondja, hogy tilos az USA-ban olyan élelmiszert árusítani, amiben az ehető részen belül bármilyen nem ehető tárgy van – kivéve, ha az valamilyen fontos funkcióval rendelkezik, mint például a jégkrém pálcikája. 2012-ben még a Fehér Háznak benyújtott petícióval is megpróbálkoztak a rajongók, de az aláírásgyűjtés elbukott, nem jött össze elég, hogy az elnök elé kerülhessen a kérvény.

Aki megpróbál Amerikába Kinder-tojást becsempészni és elkapják, több mint 2500 dolláros büntetésre is számíthat.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás