promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalosan megérkezett a Windows 10
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A minimum elvárás, hogy legyen 1 GHz-es processzor a gépedben, legalább 1 GB memória, és 16 GB szabad tárhely, Direct X 9 támogatású videokártya és internet elérés. A javaslat azonban az, hogy legalább 2 GHz körüli processzorod legyen (és lehetőség szerint legalább 2 magos), 2 GB memória és 20 GB merevlemez.

A minimum elvárásnak megfelelő számítógépekre nem javasolt a Windows 10 telepítése, mert csak szenvedni fog a számítógép és lassú lesz a rendszer, nem beszélve arról, hogy nem fog szabad erőforrás maradni a felhasználói szoftverek futtatására. Az igazán ideális konfiguráció egyébként Intel Core i3 vagy annál jobb processzorral, legalább 4GB memóriával van szerelve. Ha a géped megfelelő, akkor a Windows 10 ingyenességével kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés, hogy jelenleg milyen operációs rendszert használsz? Ez persze már csak azokra vonatkozik akik a mai napig regisztráltak.
 
Windows 7 és 8 felhasználók

Ha jelenleg Windows 7-et vagy Windows 8-at használsz, és ezt jogtisztán teszed (tehát van hologramos COA matricád), akkor a Windows 10 megjelenését követő első egy évben teljesen ingyenesen frissíthetsz az új rendszerre.

A tálcán az óra mellett megjelent egy új ikon, amire kattinva egy regisztrációs ív jön elő. A foglalásról a Microsoft küld egy visszaigazoló emailt, és ugyanerre az ikonra kattintva ellenőrizheted a foglalásod állapotát, valamint törölheted is a foglalást. Ha regisztráltál, akkor július 29-én, vagyis ma, értesítést fogsz kapni, hogy frissíthető a rendszered. A frissítés megkezdésére egy év áll rendelkezésedre, ha ezen időszakon belül nem frissítesz, utána már csak fizetősen juthatsz hozzá az új rendszerhez.

windows10
XP-k és illegális Windowsok

Ha a Windows korábbi változatát használod jogtisztán, vagy bármilyen Windowst kalóz verzióban, akkor is lehetőséget biztosít a Microsoft az ingyenességre, ám nem biztos, hogy érdemes igénybe venni a lehetőséget.

Ugyanis a Microsoft meghirdet egy ún. Microsoft Insidernevű programot, ami tulajdonképpen nem más, mint egy civil felhasználókból álló hatalmas teszt csapat. A lényege, hogy aki csatlakozik ehhez a programhoz, az ingyenesen hozzájut a Windows 10-hez, de el kell fogadnia azt, hogy mindig telepítenie kell a legújabb frissítéseket, amelyek még a kiadás előtti béta változatok, vagyis számos hibát is tartalmazhatnak. Vagyis ha bevállalod, hogy kvázi teszt alany leszel, és előfordulhat több rendszerhiba, rendszerösszeomlás vagy fagyás, akkor jogtisztán és legálisan használhatod ingyenesen a Windows 10-et.

De légy tisztában ennek a kockázatával, tényleg könnyen előfordulhat, hogy egy frissítést követően kiderül, olyan hiba keletkezett a rendszeredben, amelynek köszönhetően nem fogod tudni használni a számítógépedet a hiba elhárításáig vagy a gép újratelepítéséig.

Ezzel együtt mi azt javasoljuk, hogy a bevállalósabb és bátrabb felhasználók, akik nem munkára használják a számítógépüket, vágjanak bele bátran a legalizálás ezen formájába, de ha Te nem vagy a számítógép mágusa, vagy munkára használod a számítógépedet, akkor szerintünk ne kockáztass.

Hangsúlyozzuk, hogy az ingyenes Windows 10 ezen formájához jutás csak az XP vagy illegális Windows felhasználóknak jelent kockázatot, a Windows 7/8 felhasználók nem a tesztcsapat részei, ők mindig a végleges és stabil változatokat fogják megkapni a frissítésekből, tehát ők nem vállalnak vele kockázatot.

(Mastermind Számítástechnika)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás