promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Capoeira aerobik hatása az értelmi fogyatékosokra
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A capoeira aerobik korra és nemre való tekintet nélkül ajánlható mindenkinek. Különösen előnyös azoknak, akik gyakran panaszkodnak hátfájásuk miatt, vagy akik sok időt töltenek a számítógép előtt. A capoeira aerobik során annyira megerősödnek a hát izmai, hogy „leveszik a terhelést a gerincről” és ezáltal nem az ízületeket terheljük. Az edző számára nagyon fontos, hogy értelmi fogyatékosokkal is együtt mozoghat. Az értelmi akadályozottaknak gyakran okoz gondot a térben való megfelelő elhelyezkedés, a távolság helyes felmérése. A térlátásuk nem megfelelő, magukat nem a tér részeként fogják fel, nem érzékelik az egységességet, koordinációs zavarokkal küzdenek.
 
Balázs rendszeresen látogatja a derekegyházi Aranysziget Ápoló Otthon lakóit, akik a capoeira aerobic hatására minden nap mozognak (ami az ő esetükben rendkívül fontos), fejlődött a mozgás-koordinációs képességük, a ritmusérzékük, a koncentrációs képességük, az egyensúlyérzékük és javult az emlékezetük, a társas viselkedésük. Sokat formálódott az izomzatuk, ezáltal testképzavaraik nagymértékben javultak illetve sok esetben megszűntek.

down kép 5
A Down-szindrómás gyerekeknek, felnőtteknek nagyon nehéz egységes, összehangolt mozgásformát betanítani. Náluk csak a megfelelő mintával, gyakorlatokkal, személlyel lehet fejlesztést végezni. Szerencsére ebben a fejlesztési folyamatban minden érvényesült - Nagyon fontos volt számukra Czanik Balázs személye, a folyamatos kapcsolata a fiatal és felnőtt Down-kórosokkal, tisztelik, felnéznek rá, és szeretik azt a mozgásformát, amit csinálnak mind a rendezvényeken, mind pedig a DVD-ről gyakorolva naponta.
 
Néhány nappal ezelőtt Balázs ismét találkozott az Otthon lakóival, akik nagyon örültek a népszerű sportoló látogatásának. Sokat meséltek neki arról, mennyire szeretik a tornáját, és mit jelent számukra, hogy minden nap mozoghatnak. Sok sikert és kitartást kívánunk nekik a továbbiakban is. Hasonló problémákkal forduljanak bizalommal az edzőhöz. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás