promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Olyan helyen találtak ősi magyarokat, amely nem is létezik, ez a település neve

Olyan helyen találtak ősi magyarokat, amely nem is létezik, ez a település neve

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Ez a település így a legkeletibb magyar település, amely bizony nagyon érdekes helyen van nemzetközi szempontból.

Magyar település nagyon messze Magyarországtól.

Európa totális szélén található a legkeletibb magyar település, az a hely, ahol egykor magyarok laktak, de a nevek forintján még ma is fellelhető az egykori magyar lakosság jelenléte. Mindig fogós kérdés, hogy hol találhatók Magyarország legjei az égtájak szempontjából, érdekesség az is, hogy más a kérdés mélysége és a válasz hatóköre is, ha kicsit nagyobb spektrumon vizsgáljuk meg azt.

A legnyugatibb magyar település így Franciaország területére is eshet, míg a legkeletebbi akár a mai Izrael területére is, de akár Erdély melletti település is lehet az, amely jelenleg egy olyan országhoz tartozik, amelyet nem fogadnak el. A település egy olyan területen van, amely Moldovától ugyan elszakadt, és önálló neve is van, ám egyetlen ENSZ-tagország sem ismeri el függetlenségét, önállóságát, így Moldovához tartozik ez a kis keskeny földsáv, amely akkora mint egy magyar vármegye.

A neve pedig az Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság.

Itt található a magyar település, amelynek a neve is különleges.

A főszereplő: Hunyadi János.

A település neve Csöbörcsök.

A leírások szerint még a 15. században érkeztek ide magyarok Hunyadi János, Hunyadi Mátyás apjának telepítésére, a feladatuk pedig a határ őrzése volt. A település folyamatosan nőtt, így később mezővárosi státuszt is kapott, ekkor is még a lakosság fele magyar, majd a 18. századi háborúk során néptelenedik el újra és újra, jönnek ide újabb és újabb népek, és az állandó lakosság csak töredéke annak, ami korábban volt. Ennek ellenére a magyar nevek sokáig megmaradtak itt a helyszínen.

A terület egyesek szerint ezer szállal kötődik a honfoglaláshoz is, így az ősi magyarok történetéhez.

(Forrás: Wikipedia)