promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legnagyobb könyve Magyarországon van, egy pici falu őrzi a gigantikus méretű látnivalót
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő méretei vannak a világ legnagyobb könyvének.

Valószínűleg mióta világ a világ, jegyzik a rekordokat, és a gigantikus alkotásoknak is mindig van hely az emberek szívében. Ám mióta létezik a Guinness Rekordok nagykönve, azóta ezeket regisztrálják is, sőt, vannak Guinnes Rekordok-turisták is, akik sorra végiglátogatják mondjuk azokat a híres és kuriózumnak számító helyeket, amelyekről a nagy könyv említést teszt.

Magyarországon is számos olyan helyszín van, amely szerepel a könyvben, és nagyon sok rekordot jegyeznek magyarok is. Ilyen például a világ legnagyobb könyve cím, amely szintén magyaroké. A világ leghatalmasabb olvasnivalója pedig egy kis, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben, Szinpetriben található. A könyv még 2010-ben került be a rekordok közé, Varga Béla, és fia, Varga Gábor készítették azt.

Elképesztő méretekkel büszkélkedhet, mivel 346 oldalas, 1420 kilogramm, 4,18 méter magas és  3,77 méter széles. És valószínűleg most a látványon kívül még arra is nagyon kíváncsiak vagytok, hogy miről szól az alkotás. Nos, rengeteg képpel karöltve mutatja be a Zempléni-hegység élővilágát és természeti kincseit.

A könyv amúgy nyitható is, részletesebben pedig IDE kattintva olvashattok róla.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás