promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ettől különleges Magyarország, egy külföldi oldal írta le

Ettől különleges Magyarország, egy külföldi oldal írta le

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Ötvenhárom elképesztő tényt gyűjtöttek össze hazánkról, ezek között vannak olyanok is, amelyek neked is újak lehetnek.

Minden nemzetnek és minden népnek, no meg persze minden országnak megvannak a maga sajátosságai, amelyekért rajonganak a külföldiek. Ám ha nem is rajongásról beszélünk, akkor is találunk olyan kis fura szokásokat és tényeket, amelyek megdöbbentik, ámulatba ejtik vagy éppen elkápráztatják a hazánkba látogatókat, a magyar sajátosságokat keresőket.

A Europe in Detail nevű YouTube-oldal egy meglehetősen hosszú videóval adott hozzá egy videót ehhez a Magyarországgal foglalkozó kis univerzumhoz, ahol minden újdonság érdekesség is a maga nemében.

A videó 12 percig tart, és ennyi idő alatt bizony 53 érdekesség kerül terítékre Magyarországról. Természetesen minden Budapesttel kezdődik, aztán szépen megyünk bele a részletekbe is. Az egyik leginkább visszapörgetett rész, ahogy a YouTube-statisztikákban is látszik Miskolctapolca, a fürdő, és a létesítményhez tartozó képekhez pörgettek vissza legtöbbször a videót megnézők.

De ilyen érdekesség az is, amelyre többször visszahajtottak az érdeklődők, hogy Magyarországon bizony a családnév és a keresztnév rendszere, sorrendisége nagyban különbözik attól, mint amit megszokhattak már más országokban. Ám az is érdekesség, és sokakat meglep a videóban, hogy Magyarországon a névnapok alkalmával is köszöntik az embereket.

Kevesen tudják, e a névnap nem ünnepnap a világ minden táján. Az angolok és az amerikaiak például egyáltalán nem foglalkoznak vele, viszont Közép-Európában komoly hagyományai vannak, ezért is lepődünk meg mi is, hogy sok külföldi ebben is különlegességet lát Magyarországgal kapcsolatban.

Íme az 53 érdekesség Magyarországról, amelyek közül neked is lesz olyan, amelyen meglepődsz, hogy másoknak ez mennyire meglepő: