promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Valójában így kellene a Hoegaarden sör nevét kiejteni, mindenki rosszul ejti

Valójában így kellene a Hoegaarden sör nevét kiejteni, mindenki rosszul ejti

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Így kellene helyesen kiejteni tehát a sör nevét.

Sokak kedvenc söre a Hoegaarden, de vajon hogyan kellene kiejteni a nevét, hogy ejtik ki hazájában, ahol született?

Kevesen tudják egyáltalán azt is, hogy Hoegaarden nem egy kitalált név, hanem egy kis belga falu neve. A belga falu pedig már a középkorban is ismert volt a söréről, tehát több évszázados tradíciója van itt a sörgyártásnak. A falut amúgy még a 10. században alapították, pontosan 982-ben, és egy nagyobb terület egy aprócska kis települése volt.

A településnek ma közel hétezer lakosa van, és gyönyörű területen fekszik:

Szinte hihetetlen, de az interneten fellelhető információk szerint a falu a 19. században tizenhárom sörfőzdével rendelkezett, illetve ekkor kilenc szeszfőzde is üzemelt a települ határain belül. Majd a 20. század közepén, a második világháború után bezárta kapuit az utolsó helyi búzasör főzde is. Ám nem kellett sok, hogy a hagyományokat újra felelevenítse valaki, aki még abban a légkörben nőtt fel, amikor a faluban sörfőzdék működtek, és maga is dolgozott ilyen üzemben, tehát tudta a szakma csínját és bínját. A márka történeete tehát Pierre Celis nevéhez kapcsolódik, aki nagyot álmodott, és megalkotta azt a sört, amelyet ma is bármikor felismerünk, még ha nem is látjuk a csomagolást,

hiszen nagyon jellegzetes íze van.

De valójában hogyan is kellene ejteni a Hoegaarden nevét? Az persze régiónként és országonként is különbözik, hogy mi lesz egyes termékek vagy márkanevek elfogadott megnevezése, nézzük csak meg például a Samsung nevének ejtését, amely teljesen különbözik Magyarországon attól, ahogy hazájában ejtik.

És akkor mi a helyzet a Samsunggal? Pontosan ez:

(Forrás: Wikipedia)