promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megkóstolta a gulyást Mel Gibson, tréfásat mondott róla a brit televízióban

Megkóstolta a gulyást Mel Gibson, tréfásat mondott róla a brit televízióban

Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Mel Gibson különleges okból kóstolta meg a magyar gulyást.

A magyar gasztronómia világszerte híres. Ha külföldön szóba kerülnek a magyar ételek, akkor általában a hungarikumnak számító gulyás és a pörkölt jut eszébe mindenkinek. Persze a határainkon túli országokban ez a két szó egy és ugyanaz, mert nekik a 'goulash' jelenti a pörköltet. Ennek az az oka, hogy magának a gulyáslevesnek két közeli rokona, a pörkölt és a paprikás a legfontosabb parasztételek, amik a 19. században a polgári és a nemesi konyhában teljes mértékben létjogosultságot szereztek.

Éppen ezért amikor egy külföldi Magyarországra látogat, és egy étteremben 'goulash-t' rendel, bizonyára meglepődik, mikor kihozzák elé a gulyáslevest, hiszen ha előtte látott róla képet, nem ilyennek volt rajta ábrázolva. Ki tudja, hány külföldi turistát világosítottak már fel Magyarországon arról, hogy mi a különbség a gulyás és a pörkölt között; viszont aki megkóstolja őket, egy életre megkedveli, hiszen egy jó gulyásleves, illetve marhapörkölt nokedlivel kombónál nincs is jobb.

A világsztárok közül is bizonyára sokan megkóstolták már hazánk jellegzetes ételeit, köztük Mel Gibson is, aki egy érdekes történetet is tud társítani a gulyáshoz. Az egy dolog, hogy megkóstolta hazánk egyik hungarikumát, de egy érdekes történetet is tud mellé társítani, amit egyszer a brit BBC egyik műsorában, a The Graham Norton Show-ban is elmesélt.

Az köztudott, hogy Mel Gibson egyik filmjében egy híres magyar nevét is megemlíti, de azt kevesebben tudják, hogy a színész egyszer Sean Connery-vel együtt volt hivatalos Andy Vajna eseményére, ahol volt alkalmuk megkóstolni a híres magyar gulyást. A téma úgy került szó, hogy a műsorvezető megkérdezte Mel Gibsont:

igaz-e, hogy Sean Connery segített neki A rettenthetetlen forgatása idején elsajátítani a skót akcentust.

Gibson ekkora mondta el, mi történt Andy Vajna estéjén. A színész elmondta, sosem felejti el, hogy Sean Connery, mint igazi skót milyen viccesen ejtette ki a 'goulash' szót. Hozzátette, hogy nagyon ízletesnek és laktatónak találta a gulyást - tréfásan megjegyezte, hogy szerinte ezért is tűnik olyan erősnek A rettenthetetlen című filmben.