promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a csúcs, a legjobb magyar város egy angol újság szerint, nincs rajta a listán Budapest
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szép magyar városok kerültek fel a britek listájára.

A Time Out magazin górcső alá vette a kisebb magyar városokat, Budapesten kívüli helyeket kerestek direkt, hogy ezeket ajánlhassák olvasóiknak Magyarországgal kapcsolatban. Mint írják, Budapestet mindenki szereti, de ezen kívül is marad még olyan hely, amit megéri felfedezni Magyarországon. A lap tehát megosztotta olvasóival, hogy melyek voltak a legjobb kirándulásaik színhelyei hazánkban.

A szerző azt emeli ki, hogy Magyarország tele van jobbnál jobb helyekkel, rengeteg borvidék és fürdőhely szegélyezi a turista útvonalát, és persze itt van a Balaton, amely egy igazi üdülőközpont. Azt is kiemeli, hogy Budapestről nagyon kevés út van az országban, amely több mint 3 óráig tarthat, így könnyű megnézni a látnivalókat. 

A listán, mint legajánlottabb városlátogatás, első helyre kerül Pécs.Ír a szerző a villányi borvidék közelségéről és Kászim pasa központban magasodó dzsámijáról is illetve csúcspontként emlegeti a Zsolnay Kulturális Negyedet Pécs kapcsán. Majd Szegedet említi a tájékozott újságíró, a halászlé kerül szóba, illetve ír az 1879-es nagy árvízről is, amely után Szeged modern utakkal és elrendezéssel épült újjá.

Említi a Fogadalmi templomot, avagy a Szegedi dómot, illetve a Dóm teret is.

Eger is felkerült a listára, méghozzá a harmadik helyre. Kiemeli a várat, beszél az egri ostromról is, illetve a bort is említi, mint a város fontos turistacsalogató termékét is. Ezen kívül pedig említi a Beatles Múzeumot is Eger kapcsán.

A listában olyan városok kaptak még szerepet, mint Szentendre, Siófok (és a Balaton), Miskolc és Debrecen.

(Femina, Time Out)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás