promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzáció, ezen a napon Miskolcra jönnek Brad Pitt és Snoop Dogg pincészetének borkülönlegességei
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Május idusán ismét életre kelnek Miskolc történelmi macskaköves utcái. Ráadásul Brad Pitt nevével fémjelzett, Chateau Miraval provanszi rozé pezsgőivel is találkozhatnak az érdeklődök. 

A történelmi múltú Avas utcáin három színpadon mintegy tizennyolc koncertet hallgathatnak meg a kilátogatók, de számos bárzongorista és utcazenész is fellép majd. A szervezők az idei évben több meglepetéssel is készülnek a fesztiválozóknak. A legkülönlegesebb talán mind közül a "világsztárok tere", ahol – egyebek mellett – olyan hírességek pincészeteinek is meg lehet majd ízlelni, mint Brad Pitt, Snoop Dogg vagy a labdarúgó Andrés Iniesta-ét.

A felsoroltakon kívül azonban a hazai borkülönlegességek is szerepelnek majd a kínálatban. A résztvevők már a fesztivál szakmai napján megkóstolhatják a bükki borászok italait egy különleges sétáló borkóstoló keretein belül.

A borászat szerelmesei idén a hosszú hétvége miatt, nem három, hanem négy napon keresztül élvezhetik a mámort. Az esemény kezdetekor a szakma kapja a főszerepet, amelyet két zenés-táncos, borozós nap követ, míg a zárónapon egy közös piknikre invitálják a résztvevőket.

Mint ismert, a tavalyi évben Angelina Jolie exe, a világhírű színész hatalmas elismerésben részesült. Az amerikai színész ikonikus rozéját, a Chatau Miravalt „a világ legkívánatosabb provence-i rozéborának” választották. Ezt az elismerést a Le Figaro francia magazin által összeállított Provence 33 legkívánatosabb szőlőültetvényének új rangsora által nyerte el a sztár. 

Arról, hogy az elismert művész díjazott bora is kapható lesz-e a helyszínen, arról egyelőre nincsenek információink, de bizonyára sokan reménykednek benne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás