promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felháborító változások jönnek a magyarok kedvenc városában, ez az intézkedés sokakat elriaszthat az utazástól
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az új intézkedéseket a város polgármestere jelentette be egy sajtótájékoztatón.

Komoly változások jönnek hamarosan Velencében, a tervek szerint ugyanis április 25-től bevezetik egyelőre kísérleti jelleggel és 29 különböző napon a napi 5 eurós belépőjegyet. Ennek részleteiről Luigi Brugnaro polgármester számolt be egy sajtótájékoztatón.

Itt derült ki, hogy fizetős lesz a belépés Velence városába április 25. és 30. között, május 1. és 5. között, valamint május összes többi szombatján és vasárnapján, június 8-tól az összes hétvégén, és július 6-7-én és 13-14-én.

Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a kísérleti fázisban a Velencébe érkezőknek előre kell foglalniuk belépőjegyet egy többnyelvű regisztrációs oldalon. A napi 5 eurós jegyet minden 14 évnél idősebb látogatónak meg kell vennie, ha reggel fél kilenc és délután négy óra között lép be. A nap többi órájában azonban ingyenes lesz a belépés.

Forrás: Profimedia

A fizetés alól természetesen teljes mentességet élveznek a velencei lakosok, a Velencében születettek, akkor is ha nem ott élnek, a fogyatékkal élők, a munkavégzés céljából belépők, a hatóságok tagjai és még néhány kategória.

Belépőkapuk nem lesznek, a regisztrációt és a díj befizetését a városi rendőrség és más ellenőrök végzik majd. Nemfizetés esetén a bírság 50 eurótól 300 euróig terjed. Én sem Velencében lakom, és ha nem munka miatt megyek, hanem a feleségemmel, gyerekeimmel sétálni akarok egyet Velencében, akkor nekem is majd fizetnem kell, és előre

– hangsúlyozta Luigi Brugnaro polgármester a külföldi tudósítóknak tartott sajtótájékoztatóján.

A polgármester megjegyezte, hogy nem vezetnek be létszámkorlátot, akárhányan beléphetnek Velencébe, de a jegyrendszer bevezetésével vissza akarják szorítani a látogatók számát.

Védjük Velencét, és élhetőbbé akarjuk tenni. Nem akarjuk lezárni a várost, és lehetővé tesszük a belépők előre foglalását. Talán ezzel sikerül elkerülnünk, hogy egyszerre több száz olasz vagy kínai csoport érkezzen

– mondta a város első embere, aki szerint a turizmus nem azt jelenti, hogy a látogatók bolyonganak a városban és közben fényképeket készítenek, ők ugyanis olyan látogatókat szeretnénk, akik az értékekért jönnek.

Brugnaro ugyanakkor elismerte, hogy a belépőjegy bevezetése népszerűtlen lépésnek számít, ám szerinte lehetséges az is, hogy később ünnepnapokon megemelik a belépő árát.

Forrás: 24.hu / MTI

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás