promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar étel a világ legjobb 10 étele között, ezúttal azt pontozták, hogy melyik a világ legjobb túrós-sajtos desszertje
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyar különlegesség is rá került a listára.

Olyan világot élünk, amelyben tényleg mindent listáznak. Ez elsősorban annak is köszönhető, hogy az ilyen listák sokkal jobban átláthatók, mint azok a kontentek, amelyekben egy hatalmas és folyó szöveget kapunk, ugyan rengeteg érdekességgel, mégis úgy, hogy szinte átláthatatlan a szöveg, és hosszú. mindenből listákat készítenek, és bizony a világ minden táján, aztán van nagy nemzetközi lista is. Most a világ egyik legkedveltebb gasztrooldala, a Taste Atlas közölt egy listát édességekkel, és bizony van magyar érdekeltség is.

És most éppen erre került fel egy magyar édesség, egy igazi különlegesség, amelyért itthon nagyon rajonganak, de ezek szerint külföldön is igazán ismerik, sőt, kedvelik is.

Hogy melyik ez a magyar különlegesség, túrós kuriózum?

Nos, a Rákóczi-túrós.

És, hogy hányadik helyen áll a listán?

Hát, a hetedik helyet foglalja el. Szóval nagyon szép helyen van.

De melyik vezeti a listát, melyik áll az első helyen?

Az első helyen Lengyelország büszkesége áll, a sernik, a lengyel túrótorta. Sok helyen pedig úgy írnak róla, mint, hogy ez az édesség Lengyelországban olyan, annyira kedvelt, mint Amerikában a sajttorta. Kekszes alapra kerül rá a töltelék.

Az oldalon úgy írnak a mi desszertünkről, mint Magyarország egyik kedvence, amely szinte az összes magyar cukrászdában megtalálható. A Rákóczi-túrós kapcsán pedig arra is kitérnek itt a világ előtt, hogy 1958-ban mutatkozott be, és egy magyar cukrászmesterről, Rákóczi Jánosról kapta a nevét. A mester pedig a brüsszeli világkiállításra találta ki majdnem hetven évvel ezelőtt. A mester nevéhez más ételek is kapcsolódnak, ilyen például a Rákóczi-rostélyos, amely szintén nagyon kedvelt idehaza.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás