promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a magyar szó teljesen megőrjíti a külföldieket, rögvest egy obszcén kifejezés jut az eszükbe ha meghallják
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar nyelv bizony a külföldieket is eléggé megizzasztja.

Egy magyar embernek mondanunk sem kell mennyire fontos az anyanyelve, hiszen nyelvünk rendkívül változatos, szépen cseng és van egy különleges, egyedi ritmusa.

Arról nem is beszélve, hogy olyan ízes káromkodásokat tudunk kreálni vele, hogy annak szinte az egész világon nincsen párja, szóval ezért is nagyon büszkék lehetünk rá. A külföldiek szerint viszont elképesztően nehéz az anyanyelvünk.

A magyar nyelv állítólag annyira kőkemény a számukra, hogy a legtöbbek szerint szinte lehetetlenség tökéletesen megtanulni. Nem is csoda, hogy a hollywoodi filmekben is néha felcsendül anyanyelnünk, legtöbbször akkor ha furcsán hangzó mondatokat akarnak hallani egy karakter szájából.

Most azonban egy teljesen más apektusra hívták fel a figyelmet nyelvünkkel kapcsolatban. A TikTok-on ugyanis már több mint egymillióan látták azt a felvételt, melyen egy külföldi férfi elmeséli azt, hogy melyek a legkönnyebb és a legnehezebb szavak szerinte a magyar nyelvben.

A fiatal férfinek mint mondja egyértelműen a magyar nyelv a kedvence, aminek több oka is van. Az első az, hogy a nyelvet szerinte rendkívül nehéz megtanulni, ám ez nagy kihívásokat is rejt magában, amiket ő nagyon szeret.

A magyar nyelv a nehézsége szempontjából már-már a kínaival vetekszik, ami pedig a szavakat illeti, szerinte van egy közülük amit a legkönnyebb jól kiejteni. Ez pedig nem más mint meglepő módon a "gyógyszertár"

Erre bizonyára kevesen gondolnánk, ám a Brian nevezetű férfi szerint ezt a legkönnyebb kiejteni. És ezen kívül is akadnak még olyan szavaink is, melyeket rendkívül érdekesnek talál, ám egészen más okokból.

Ilyen például a sorszámnevek, mint például első, a második, és a harmadik. Ennek kapcsán pedig egy igen vicces dolgot is megjegyez, mégpedig a második szavunkkal kapcsolatban azt, hogy úgy lehet a legkönnyebben megtanulni az angol anyanyelvűek számára, ha egy olyan emberre gondolnak, aki "utálja a péniszeket" . Itt természetesen a szóban megtalálható "dik" kifejezésre utal, ami tudjuk mint jelent angolul.

Ezek után pedig nem is maradt más, mint hogy megnézzük az említett vicces videót!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás