promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Északi országgal keverték össze Magyarországot a britek, ezen III. Károly is megdöbbenne
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre azért sokan nem számítottak.

Van egy olyan hagyomány a Youtube-on is, hogy az amerikaiakat kicsit azzal heccelik, hogy odatolnak eléjük egy vaktérképet Európáról, miközben azt a feladatot adják neki, hogy szépen írogassák be az ország neveit a vaktérképre. Annyi segítség persze van, hogy nem fejből kell kitalálniuk, hogy milyen országok vannak Európában, hiszen ezt megkapják egy listán. Csupán annyi kell eltalálniuk, hogy az általuk felolvasott országnevek hol vannak.

És persze ezt fordítva is sokszor megcsinálják, hogy európaiakat ültetnek az Amerikai Egyesült Államok térképe elé, majd szépen arra kérik őket, hogy akkor keressék ki az államokat, és írják be a nevüket vagy éppen keresék ki a fővárosaik nevét, és azokat írják fel a vaktérképre.

Általánosságban amúgy az igazság az lehet a YouTube-on elérhető videók láttán, hogy az európaiak sokkal rosszabbul teljesítenek az ilyen teszteken.

Ám van olyan, hogy európaiakat kérnek erre.

Korábban amúgy már közöltünk egy hasonló cikket, akkor is a Buzzfeed oldalán versenyzett két csapat, hogy ki talál el több országot, akkor bizony az egyik csapat inkább tartózkodott, amikor Magyarországhoz értek, és nem írtak be semmit a térképre, miközben az egyik csapat meglehetősen bátor volt, és akkor Magyarország térképére a Dánia felirat került, majd később ezt módosították, és Dána jó helyre került a térképen.

Most a briteken volt a sor, és valószínűleg III. Károly után sokan tudják, hogy a brit királyi család kis részben magyarország gyökerekkel is rendelkezik, sőt, III. Károly Erdélyben rendszeres vendég, és több ingatlant is birtokol.

Ám mégis fura országnév került a térképre.

A Buzzfeed egy új videójában sem stimmel minden Magyarország megtalálásával kapcsolatban, és míg az egyik csapat eltalálja Magyarország helyét a térképen, addig a másik csapat keveset bíbelődik azzal, hogy megtalálják a tökéletes választ, tehát Magyarországhoz egy északi ország neve kerül fel, méghozzá Európa egyik legészakibb állama, amelyet mi, magyarok nagyon is jól ismerünk. Lehet, hogy ez zavarta meg az amerikaiakat is, hogy a két népet sokszor emlegetik, mint rokonokat?

Érdekesség, hogy Közép-Európa Skandinávia lett a versenyzőknél.

Az indítás után láthatjátok is, hogy mi történik:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás