promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borbás Marcsi konyhai trükkjéért kapkodnak a háziasszonyok, ha te is így készíted el a zserbót, a szomszédok könyörögni fognak a receptért
Borítókép:  Fotó: Ma7/NLC
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Borbás Marcsi megosztotta a titkot, amivel tökéletes lehet ez a népszerű karácsonyi finomság.

A karácsonyhoz nagyon sok klasszikus étel és sütemény kötődik, köztük az egyik nagy kedvenc, a zserbó. Bár hozzá kell tenni, hogy ez a sütemény az év bármelyik szakában jól csúszik, és nem is kell hozzá különösebb alkalom, mint mondjuk egy születésnap, egy ballagás, vagy karácsony, egy szimpla vasárnapi ebéd desszertjeként is tökéletes választás.

Persze nem mindegy, hogy hogyan készítjük el, mindenki olyan végeredményt akar, mint amilyet a nagyi csinált annak idején, de valahogy mégsem akar úgy sikerülni. Furcsa, de a legtöbben a zserbó tetején díszítő csokimázt rontják el, és amikor eszik, nem is tudják, hogy mi lehet a probléma.

Nos, a magyarok Gasztroangyala, Borbás Marcsi megosztott egy trükköt, ami neki már bevált, és azóta nem is csinálja máshogy a karácsonyi zserbót. Ez a trükk olyan egyszerű, mégsem gondolna rá senki normál esetben. Pedig ezzel a megoldással olyan tökéletes süteményünk lesz, hogy utána nemcsak a rokonság, de a szomszédok is könyörögni fognak a receptért.

Borbás Marcsi ugyanis nem tortabevonót tesz a zserbó tetejére, de még csak nem is olvasztott étcsokoládét, valami egészen más a Gasztroangyal titka, de igazából már a nagymamáink is ezt a trükköt használták. Hiszen gondoljunk csak bele, nem mindig volt tortabevonó, étcsokoládé se gyakran fordult meg a háznál, vagy ha volt is a boltokban, előfordulhatott, hogy elfelejtettek venni; kizárásos alapon akkor mi kerülhetett a zserbóra?

A fényes és ízletes, kakaóporból készült csokimáz, aminek elkészítése igen egyszerű, ha követjük Borbás Marcsi útmutatásait!

  1. A csokimázhoz felforrósítunk egy kevés vizet, de az sem baj, ha teljesen felforr.
  2. Egy tálba kimérünk három evőkanál cukrozatlan kakaóport, majd hozzáadunk három evőkanál porcukrot és egy evőkanál olajat. Tudniillik az olajtól lesz szép fényes a csokimáz.
  3. Amint felforrósodott a víz, levesszük a tűzről. Körülbelül hat evőkanál forró vizet hozzáadunk a kakaós-cukros keverékhez és csomómentesre keverjük. (Fontos: a vizet egyesével adagoljuk, mert lehet, hogy nem lesz szükség mind a hat evőkanál vízre.)
  4. A végeredmény egy selymes, picit folyós, de azért sűrű csokimassza, amit rákenhetünk a zserbóra.

Ha pedig kíváncsiak vagytok Borbás Marcsi tökéletes zserbójának receptjére, az alábbi videóval te is elkészítheted akár idén karácsonyra:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás