promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a világ legveszélyesebb strandja: csontvázak és hajóroncsok fekszenek a partján
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ egyik legveszélyesebb partjára csak egy szafari túrán keresztül lehet ellátogatni. 

Dűnék mentén szétszórt csontvázakkal, hajóroncsokkal, elfoghatatlan sivatagi oroszlánokkal a Skeleton Coast, vagyis magyarra fordítva a Csontváz part a világ legveszélyesebb partjának számít. Ez egy 40 km széles és 500 km hosszú partszakasz Namíbiában, ahol a vadállatok teljes nyugodtsággal vadászhatnak és egy perc alatt lecsapnak bárkire. A strand valójában akkora veszélyt jelent, hogy nagy része csak szafarikon keresztül közelíthető meg, mert úgy tartják, hogy túl nagy kockázat lehet a látogatók számára. 

A strand, amely egyben nemzeti park is, két részre oszlik, az első a szabadon megközelíthető déli rész. Az északi rész azonban csak utazásszervezőkön keresztül érhető el egy szafarin keresztül.

A hatóságok egy láthatatlan, geokerítésként ismert kerítést is felállítottak az oroszlánok nyomon követésére és az emberektől való elkülönítésére. Greg Welby, az African Travel Resource alapítója szerint életre szóló élmény a part meglátogatása egy szafari túrán keresztül. Annak ellenére, hogy nyilvánvaló okokból kevés ember van ott, néhány szörfös elég bátor ahhoz, hogy megküzdjön a szörnyű hullámokkal. A helyiek azonban figyelmeztetnek mindenkit, hogy a heves vizek nem érik meg a kockázatot.

A parton továbbá 500 hajóroncs található, emberi maradványok pedig szétszórtan láthatók a homokban. A hajótöréseket nagyrészt köd vagy a viharos tenger okozta, Friede, aki a Skeleton Coast Nemzeti Park őrzője, 112 roncsot fényképezett le eddig. 

Még ha túlélted is a hajótörést, valószínűleg halálra vagy ítélve. Küzdöttél és boldog voltál, hogy megmenekültél, aztán rájössz, hogy egy sivatagba érkeztél és valószínűleg az jár a fejedben, hogy inkább el kellett volna süllyednek a hajóval

- nyilatkozta a Mirrornak Friede. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás