promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a hely a világ egyik legexkluzívabb szigete: még Brigitte Bardot színésznőt is lenyűgözte
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengeteg luxus nyaralóhely van a világban, de van egy kevésbé ismert, amely Brigitte Bardot egyik kedvence volt. 

Kevésbé kedvelt turistahely, ám Sylt Németország legnagyobb észak-fríz szigete, amelyet Gunter Sachs és Brigitte Bardot is imásott. A sziget az 1960-as években kezdett hírnevet szerezni, amikor a bulik hotspotja kezdett el lenni. Miután Gunter ellátogatott ide hírességek kezdtek el ide özönleni a világ minden tájáról. A sziget a gazdagság és jómód szimbólumává vált, de egyúttal menekülési lehetőség is, ahol a hírességek zavartalanul kiléphettek a nyilvánosság elé.

Thomas Mann német író, a 20. századi német nyelvű irodalom egyik legjelentősebb alakjának is az egyik kedvenc úti célja volt, még egy fotó is fennmaradt róla, ahogy 1928-ban a szigeten tartózkodik.

Ráadásul még most is az elképesztő luxusról ismert, ugyanis ötcsillagos szállodák és finom éttermek is találhatók itt. Egyik leghíresebb luxusszállodája a tengerre néző Budersand Hotel. A szálloda gyógyfürdővel, golfpályával és Michelin-csillagos étteremmel rendelkezik.

A hely pedig egyenesen olyan, mintha az óceánparton lennénk, homokos tengerpart, homokdűnék elképesztő kavalkádja található itt. Az egyik jellegzetessége az itt található tengerpartoknak az úgynevezett strandkosár, amely kihúzható lábtartóval és állítható háttámlával rendelkezik.A szigetet a Watt-tenger veszi körül, amely 2009-ben az UNESCO világörökségekhez tartozik. Ha apály van, akkor vályogtúrákon vehetnek részt az ide látogatók. Itt azonban szinte lehetetlen ingatlant vásárolni, ezt csak a leggazdagabbak tehetik meg Sylt szigetén. Németország legdrágább utcája a szigeten, a Kampenben található Hobokenweg, ahol 73 300 euró/négyzetméter áron adják a házakat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás