promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindenki megnézheti Tom Hanks boxeralsóját, de más híresség bugyija is kiállításra került - íme a legbizarrabb múzeumok listája
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha nem a megszokottra vágysz és csodás képek vagy tökéletes szobrok helyett valami extrémebbet is megnéznél, akkor neked gyűjtöttük össze a világ 5 legbizarrabb múzeumát.

1. Pekingi csapvízmúzeum, Kína

Peking központjában található egykori csőházat a csapvízzel kapcsolatos tudnivalóknak szentelt múzeummá alakították át. A 130 "valódi tárgyat", maketteket és műtárgyakat, például a főváros első csapvíztársaságának, a Jingshi csapvíztársaságnak az idejéből származó régi vízszelvényeket. De ne essünk kísértésbe, hogy ennyi csapvíz-olvasmány után oltsuk szomjunkat; a pekingi lakosok már régóta tudják, hogy a csapból folyó víz aligha iható biztonságosan.

 

2. Csúnya képek Múzeum, Egyesült Államok

A Museum of Bad Art azaz szabadfordításban a Csúnya képek múzeuma kiállításainak többségét egy sötét pincébe sem tennéd ki, nem hogy a párizsi Louvre-ba. De itt több mint 600 olyan műalkotás kapott helyet, amelyek máshol biztos még udvarias bólogatást sem kapnának. A Massachusetts állambeli Dedhamben, egy régi pincében, "kényelmesen a vécék mellett" található múzeum csak olyan műalkotásokat fogad be, amelyek túl rosszak ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják őket. A torz virágok és élénk színű portrék sorra követik egymást, és megerősítik, hogy igen, ezt valószínűleg az ötéves is meg tudná csinálni.

3. Kutya nyakörv Múzeum, Anglia

A középkori kutyusok forognának a sírjukban, ha látnák, milyen elegáns nyakörveket viselnek mai társaik. Közel félmillió állatbarát örül minden évben a kutyás kellékek eme egyedülálló kiállításának, amely meglepő módon az egyetlen ilyen jellegű kiállítás Nagy-Britanniában. A kutyák mindig is jelen voltak a leedsi kastélyban lévő kastélyban, a birtok utolsó tulajdonosának, Lady Baillie-nek az oldalát díszítve, akinek kutyák iránti szeretete inspirálta a múzeum létrehozását. A több mint 100 egyedi tárgyat felvonultató kutyaruhák kiállítása évszázadokra nyúlik vissza, dokumentálva a kutyás kiegészítők történetét a középkortól kezdve.

4. Hírességek fehérneműi Múzeum, Egyesült Államok

A Frederick's of Hollywood, egy Amerikában található fehérnemű bolt. De itt nem csak push-up melltartókat és tangabugyit kaphat az itt betérő vásárló. Ugyanis még a földszinten egy kiskereskedelmi bolt várja a fehérnemű rajongókat, addig az emeleten egy kiállítást nézhetünk meg. Itt ugyanis híres hollywoodi emberek alsóneműit állították ki. Megtalálhatjuk Tom Hanks boxeralsóját a, amit a Forrest Gump című filmben viselt, vagy az ikonikus sorozat a "Beverly Hills 90210" teljes szereplőgárdájának alsónadrágjaiig. Azt inkább nem szeretnénk tudni, hogy mégis, hogy gyűjthették be ezeket.

 

5. Bohóc Múzeum, Amerikai Egyesült Államok

A Bohócmúzeum több izgalmat és nevetést tartogat számunkra, mit azt gondolnánk. A bohócok, akik megtréfálták vagy éppenséggel halálra rémítették a világot. Itt található a világ legnagyobb bohóc kiállítása, orrok, dudák, maszkok, parókák és egész bohócok találhatóak, amik a frászt hozzák a látogatókra. Ezen kívül kapunk egy kis bohóc történelmet is, megismerhetjük a szomorú vagy rémisztő történetét is a nevettetőknek. Ide akkor látogasson el az ember, ha egyszerre akar nevetni és borzongani.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás