promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatért az árstop, de nem olyan formában, mint gondolnád - durva kihívást kaptak A Konyhafőnök versenyzői
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az RTL megoldotta, hogy visszatérjen az árstop, és ez alaposan felborított mindent.

Mindenki emlékezhet az árstopos időszakra, ami azért nem is volt olyan régen. Gazdaságfejlesztési Minisztériumtól aztán érkezett a nagy bejelentés, hogy ez augusztus elsejétől megszűnik. Ezzel egy időben viszont 15 százalékra nőtt a kötelező akciózás mértéke, és bővült az akciózásra kijelölt élelmiszerek köre is.

A kötelező akciózási szabályok kiterjednek a korábbi nyolc árstopos termékfajtára is. Ebben benne van ugye a búzafinomliszt, kristálycukor, házi sertéscomb, csirkemell és csirke far-hát, a 2,8 százalékos UHT-tej, a tojás, és a az étkezési burgonya.

Először is mindenki megnyugodhat, mert az árstop csak az RTL-en tért vissza. A Konyhafőnök egyik feladatát erre építette fel Fördős Zé, Rácz Jenő, valamint Sárközi Ákos. A lényeg az volt, hogy a versenyzők a műsorban csak a fent említett árstopos termékekkel főzhettek.

Az előző feladatban Izabell volt a legjobb, így ő lemehetett a piactérre, valamint hátráltathatta az egyik játékost. A lány úgy döntött, hogy ez Nóra lesz, akitől az összes húst elvette, így csak csirke-farháttal dolgozhatott.

Szóval az RTL-es A Konyhafőnökbe kicsit visszatért az árstop, de a boltokban valószínűleg már soha nem fogunk vele találkozni. Közben jubileumi évad egyik legkíméletlenebb újítása a hirtelen halál intézménye. A kötényszerző napokon a zsűri akár főzés közben is kiszórhat versenyzőt, ha éppen nem tetszik nekik valami. A farmerkötényeket így rendesen fel kell kötni.

A dudaszó hallatán a versenyzők és a főzési idő is megáll, egészen addig, amíg a kiszemelt áldozat el nem hagyja a konyhát. Egy főzés vagy nap alatt többen is áldozatul eshetnek az újításnak, amely az első feladat alatt már háromszor is bemutatkozott.

Így talán a rajongók is megértik, hogy a casting-adások során miért voltak kicsit vajszívűek a séfek. Most már beindult a szórás, és bárki, bármikor kiszállhat A Konyhafőnök versenyéből. A feszültség így valóban tapintható az RTL műsorában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás