promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fahéjjal dobálják meg a szingliket Dániában – összegyűjtöttük a világ legfurcsább hagyományait
Borítókép:  Wordpress
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Íme egy lista bizarr kulturális szokás a világ minden tájáról, amelyek ma is léteznek, annak ellenére, hogy nem igazán illenek bele a mai világ felfogásába, de némelyik fura szokás több, mint 100 éve nem halt ki az adott kultúrában.

La Tomatina, Spanyolország

Első helyen La Tomatina áll, a világ legnagyobb paradicsomcsatájának helyszíne. Nem egészen ismert, hogyan jött létre, de sok elmélet kering a kezdetekről. Az egyik legnépszerűbb fesztiválon elvileg, akik nem szerepeltek a rendezvényen, verekedni kezdtek a főtéren, és fegyverként a helyi zöldséges standról származó paradicsomot használták fel.

Így most már a balhés nem résztvevőknek is született egy fesztivál, ahol a balhét hivatalos formában is űzhetik a paradicsomdobálás éves rendezvényén.

Kókuszdió törés emberek koponyáján Indiában

A kókuszdió törése az emberek fejére egy rituálé, amely régóta hagyomány India déli részein. Szélsőséges babonaságuk miatt rögeszméjükké vált ez a szokás, amely a gyarmati időszak óta létezik.

A hindu vallás hívei összegyűlnek a templomban, és a pap egymás után egy-egy kókuszdiót tör mindegyikük fejére, tiszteletéül az isteneknek, hogy jó egészséget és sikert kérjenek tőle. Az alanyok ezután boldogan távoznak, olykor-olykor betört fejjel és egyáltalán nem zavartatják őket.

Tojásrántotta ünnepe Boszniában

Míg az Egyesült Királyságban nárciszszedéssel vagy tavaszi nagytakarítással ünnepelhetjük a tavasz kezdetét, addig a boszniai Zenicában a rántotta előtti szokatlan tisztelettel jelzik a szezon kezdetét.

A napot úgy kezdik, hogy egy nagy serpenyőben egy isteni rántottát készítenek, amivel megnyitják a fesztivált, utána pedig a nap hátralévő részében bulizással, grillezéssel és a folyóba ugrással töltik a napot.

Fahéjjal dobálják meg a 25 éves lányokat Dániában

Dániában, ha egy lány betölti a 25. életévét, és nem házas, nemcsak egyedül kell szembenéznie a Valentin-nappal, hanem azt is el kell viselnie, hogy barátai és családja fahéjjal dobálja meg.

Ez a nagy múltra visszatekintő hagyomány Dániában létezik, amikor egy férfi vagy egy nő betölti a 25. életévét, és még mindig egyedülálló. Először vízzel fröcskölik, majd tetőtől talpig beborítják őket fahéjjal. Ez nem a büntetés egy formája, hanem inkább csak ürügy arra, hogy hülyéskedjenek a barátok és a családtagok, főleg, hogy ez a fura szokás több száz éve van jelen a dánoknál.

A majombüfé fesztivál Thaiföldön

November utolsó vasárnapján valami egészen fura, de látványos történik a thaiföldi Lopburiban található Phra Prang Sam Yot templomban.

Pazar ünnepséget rendeznek, azonban nem embereknek. A lakomát Lopburi több ezer makákója tiszteletére rendezik, amelyek állítólag szerencsét hoznak a környék lakóinak, ezért ők a különleges vendégek ezen a bulin.

A fesztiválon majomjelmezben táncosok lépnek fel a megnyitóünnepség alatt, valamint gyümölcs- és zöldségtornyokat építenek a szőrös vendégeknek. A majmok örömmel másznak, ugrálnak és kényeztetik magukat és élvezik, hogy róluk szól ez a nap.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás