promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négyszáz éves térképet találtak a Földről, felfoghatatlan dolog van rajta, ez lehet a kulcs
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokak szerint ez lehet a magyarázat is egyben.

Vad teóriákból sosem volt kevés a történelmünket illetően, és közben pedig mindig találtak fura bizonyítékokat a teóriák kiötlői azokra az elméletekre, amelyek születtek. Sőt, sokszor maguk a bizonyíték lettek a kezdetei egy-egy fura mesének. Ilyen például Atlantisz története, aemly egy nagyon fejlett civilizációról szól, hét várossal, amely a teger mélyére került. És ezen a ponton pedig a történetünk csatalkozik is a Netflx egyik igen népszerű tartalmához, amely az Emberek az emberiség előtt névre hallgat. A sztori szerint ennek a fejlett civilizációnak a túlélői a Föld különböző pontjain kikötöttek, és ők segítettek a civilizációkan szárba szökkenni.

Volt tehát egykor egy nagy apokalipszis, amely őket romba döntötte, és ennek úgy 12 ezer évvel ezelőtt kellett történnie, az apokalipszis pedig részben egy meteorbecsapódás utáni óriási özönvíz lehetett, hiszen az özönvíz is egy olyan történet, amely a legtöbb nép mitológiájában visszatér. Graham Hancock, az elmélet atyja pedig bizony talál bizonyítékokat az elméletéhez, még ha azok hitelessége meg is kérdőjelezhető. Ilyen egy 1678-ban, tehát közel négyszáz éve készült térkép is, amelyen szerepel Atlantisz szigete, mint földrajzi egység. Ez pedig Athanasius Kircher térképe, aki Platón munkássága után rajzolta be a szigetet a térképére.

Hancock amúgy sok kritkát kapott a régészektől, akik közül sokan abszurdnak mondják az Emberek az emberiség előtt elméletét, hiszen annak sok állítását bizonyítékok nem támasztják alá.

Atlantisz eredetéről amúgy számtalan más álláspont is létezik, sokan azt az elsüllyedt krétai civilizációval azonosítják, amelyet egy tűzhányó pusztítása, illetve annak következménye tett tönkre. De van olyan elmélet is, amely szerint Atlantiszt valahol Mauritániában kellene keresnünk. Athanasius térképe amúgy Afrika partjai mentén mutatja az elsüllyedt Atlantiszt 1678-ban.

Íme részletesebben is Atlantisz legendájáról, beleértve Athanasius térképét is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás