promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató halálsziget lapul Európa szívében, több ezren haltak meg ezen a szörnyű helyen
Borítókép:  youtube.com/Lazzaretti Veneziani (screenshot)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szörnyű titkot rejt az apró sziget, ami Velencében van.

Nincs is olyan ember, aki ne ismerné Olaszország egyik ékkövét, Velencét, a csodálatos várost, ahová egyszer mindenki el szeretne jutni. Egykor a világ egyik legnagyobb hatalma volt ez a hely, hiszen igazi kereskedelmi és kulturális csomópontnak számított, de aztán jött a pestis, és mindent tönkretett, miközben az emberiség harmadát könyörtelenül kiirtotta – a kétségbeesett idők pedig kétségbeesett megoldásokat szülnek.

Központi városként Velence kénytelen volt találni egy helyet, ahol elvileg biztonságban elláthatták az orvosok a pestises betegeket. Persze mindenki tudta, hogy minden bizonnyal meghalni megy oda az ember, hiszen akkoriban még nem volt olyan fejlett az orvostudomány, hogy egyszerűen le tudjon gyűrni egy ilyen szörnyűséget – ekkor jött képbe egy olyan sziget, amiről máig félve beszélnek.

A halálszigetként is emlegetett Lazzaretto Vecchio mindössze 2,5 hektáros, szögletes alakú, és egy kórház volt rajta, hogy ott lássák el a pestistől szenvedő pácienseket – állítólag most is több ezer csontvázat rejtenek az ottani tömegsírok, igazi földi pokol lehetett évszázadokkal ezelőtt ez a titokzatos, szomorú hely.

Első ránézésre nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen békés, mondhatni szép komplexum ennyi ember végső nyughelye. A tudósokat viszont nagyon izgatja ez a sziget, ugyanis a maradványok rendkívül fontos leleteknek számítanak, amik nagyban segíthetik a pestissel kapcsolatos modern vizsgálatokat, illetve azt is, hogy megtudjuk, hogyan is változott az emberiség abban a pár száz évben, amíg aktív volt a Lazzaretto Vecchio.

Akit érdekel, az itt megnézhet egy videót a Lazzaretto Vecchio nevezetű helyről, vagyis a halálszigetről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás