promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentő kép terjed Magyarországról, ázsiai országhoz hasonlítanak minket
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatunk egy nagyon érdekes földrajzi dolgot, egy olyan térképet, amire kevesen számítottak.

A térképek szenzációs eszközök, amelyek segítenek nekünk jobban megérteni a világot, és talán, ha rájuk nézünk, akkor saját magunkat is jobban megérthetjük ezek által. A térképeknek nagyon hosszú történetük van, és bizony sokszor meghökkentő dolgokat állítanak, olyan feliratok szerepelnek rajtuk, amelyek ámulatba ejtik a kutatókat. Ilyen például Piri Reisz térképe, amely 1513-ban készült, és szerepel rajta az Antarktisz, és nagyon rejtélyes az ábrázolás, hiszen az Antarktiszt csak 1820-ban fedezték fel valójában. Persze ez nem zárja ki azt, hogy elődeink ne ismerték volna a  jeges kontinenst, és hogy a török térképész ne dolgozott volna olyan forrásokból, amelyeket csk ő ismert, és mára eltűntek.

Az első térkép pedig az ismereteink szerint több mint 3000 éves, hiszen időszámításunk előtti 13. századból származik, papiruszra rajzolták, és pontosan Egyiptomból származik. És hogy pontosan mit ábrázol? Egy aranybányéhoz vezető utat, hogy jobban elkalauzolja azt, aki oda akar érni. Torinói papirusz néven is ismert.

Íme 10 elképesztő térkép:

Elképesztő kép terjed Magyarországról, és egyszerűen zseniális az, amit látunk rajta. De nem csak hazánkra, hanem a világra is, hiszen ez egy olyan összehasonlító térkép, amelyen bizony az látszik, hogy az egyes európai országokat a Föld egy másik országához hasonlítják, másik kontinensről. Ez a térkép megmutatja nekünk, hogy mekkorák az adott országok, hogy mely országok hasonlítanak egymáshoz a méretben.

Anglia például akkora, mint Uganda, Franciaország, mint Szomália, Csehország pedig mint Panama.

És Magyarország? Bizony akkora, mint Dél-korea. Íme a térkép, amely az Online Maps Blog-on jelent meg:

Europe, but each country is a similarly sized non-European land mass.

Posted by Online Maps Blog on Saturday, July 22, 2023
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás