promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már 200 éve figyelmeztettek, hogy ez van a Balaton mélyén, ledöbbensz az igazságtól
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valószínűleg nem erre a számra gondoltál volna.

A Balaton az egyik legkedveltebb magyar hely a magyarok és a Magyarországra érkező külföldiek körében is, a felőtlen nyári kirándulások és nyaralások színhelye, egy igazi világi paradicsom, amelynek persze néha meglehetősen borsos ára van. Ennek ellenére a Balaton maga is egy misztikus hely, tele rengeteg legendával, így azok, akik nemcsak azért érkeznek a magyar tengerhez, hogy megmártózzanak a habokban és lángost egyenek a parton, nyakonöntve mindezt egy kis sörrel, azonkan rengeteg felfedeznivágyó dolgot is tartogat az északi és a déli part is.

A Balatonról számtalan legenda él, egy, a tó mélyén lévő szigetről is, illetve balaton Nazca-vonalakról is, miközben azt is kevesen tudják, hogy bizony a Pannon-tenger maradványai is megtalálhatók a partközelben, így több millió évvel ezelőtti nyomokat is láthatunk, ha nyitott szemmel járunk. És persze mindehhez beszerezhetünk egy kooly útvezetőt is, amely megismerteti velünk a Balaton legérdekesebb rejtélyeit.

A Tó-retró blog újságírója, bloggere, Glázer Tamás már évek óta ír a nagyközönségnek nagyon jó történeteket a magyar tengerről, illetve próbálja összegyűjteni a Balaton legnagyobb rejtélyeit, korábban megjelent A Balaton legnagyobb rejtélyei című könyve is, amelyben ezeket gyűjtötte össze.

Többek között olyan kérdésekre is választ kaphatunk, hogy a Balaton mélye mennyi aranyat rejt. Glázer Tamással korábban több interjú is készült (többek között a YouTube-ra is), amelyekben könnyedén elképesztő tudáshoz juthatunk a Balatont illetően, igazán felcsigáz minket az, amiről a blogger beszél. Például azt is megtudhatjuk, hogy a tó mélye több milliárd forintnyi aranyat rejthet, és már 1798-ban maga a tihanyi főapát is felhívta az illetékesek figyelmét erre a tényre egy levélben.

A megtalálásához azonban sivataggá kellene változtatni a tavat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás