promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milliók látták már a Big Mac titkát feltáró videót, ilyen könnyen reprodukálhatjuk a meki népszerű burgerét
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hitted volna, hogy ilyen egyszerű elkészíteni a Big Mac-et otthon?

A Big Mac nem véletlenül a McDonald's első számú burgere, hiszen a sajtburger mellett ebből a szendvicsükből adnak el a legtöbbet. A Big Mac titkát már sokan próbálták megfejteni az elmúlt években, de a szósznál mindenki elakadt, hiszen senki sem tudja, hogy milyen titkos összetevőktől lesz a burgerben található mártás olyan finom.

Ettől függetlenül folyamatosan megy a próbálkozás és a kísérletezgetés, és úgy tűnik, hogy valakinek most sikerült lelepleznie a rejtélyt. Az illető a TikTok-ra töltött fel egy videót, amiben a meki közkedvelt szendvicsét készíti el - de taco formájában.

A receptet úgy állították össze, hogy villámgyorsan el lehessen készíteni vele az ételt, illetve hogy semmiféle extrém hozzávalót ne kelljen hozzá beszerezni. A végeredmény pedig önmagáért beszél, hiába cseréltük le a hamburger bucit tortilla lapra, a mekis taco abszolút hozza külsejében és ízvilágában is a Big Mac-et.

De hogy is kell elkészíteni?

Először is kell hozzá kis méretű tortilla, darált marhahús, bors, só, olaj, jégsaláta, cheddar lapka sajt, savanyú uborkaszeletek (lehet kapros is), illetve a szószhoz majonéz, mustár, ecet, apróra vágott vöröshagyma és uborka, fokhagymapor, paprikapor, porcukor/édesítő

Elkészíteni nagyon egyszerű, nagyon apró darabokra felvágjuk az uborkát és a hagymát, majd elkészítjük a szószt. Aztán felvágjuk a jégsalátát, a húst sózzuk, borsozzuk, majd a tacora nyomkodjuk vékony rétegben. Enyhén olajozott serpenyőben sütjük néhány percig először a húsos oldalát, majd a csupasz részét is. Mikor a húsos rész megsült, és megfordítottuk, helyezzünk rá egy szelet lapka sajtot. Ezután jöhet rá az uborka és a saláta, majd a szósz. Hajtsuk félbe, és ehetjük is.

Pontos mennyiségeket a videó készítője sem adott meg, szóval mindenki a saját ízlésének megfelelően reprodukálhatja.

@simplefood4you BIG MAC TACOS You’ll find the full recipe on how I make my Big Mac sauce in my cookbook - link in bio #smashtacos #bigmactacos #bigmac #simplerecipe #cooking #fyp original sound - ALTÉGO

 

 

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás