promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogy kell kiejteni helyesen a Somersby szájder nevét? Rosszul használtad eddig, még az is megeshet
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Volt már olyan, hogy nem merted kimondani, mert azt gondoltad, rosszul tudod?

Lehet, hogy nagyon sokszor bajban vagyunk azzal bevásárlás során, hogy az egyes termékek nevét hogy kel kiejteni, esetleg a brandnév okoz gondot már évek óta? Vagy esetleg arra vagyunk kíváncsiak, hogy a szülőhazájában hogy ejtik az egyes termékek neveit, és a magyar miben térhet el ettől?

Korábbi cikksorozatunkban ebben próbáltunk nektek segítséget nyújtani, vagy éppen szerettük volna megmutatni, hogy mennyire eltérhet a magyar kiejtés az eredetitől, korábban többek között a JYSK vagy éppen a Samsung nevét hoztuk nektek példaként, de foglalkoztunk a Huawei-jel is.

A cider, avagy a szájder a nyári időszak egyik legkedveltebb itala (mondhatni slágerterméke), amely igazából se nem bor és nem is sör. Ám azt se gondoljuk róla, hogy alig pár évvel ezelőtt készítették az elsőt, hiszen már írásos feljegyzések vannak róla, hogy a 14. században is találkozhattunk volna vele. Ám hazánkban például csak az elmúlt évtizedben kezdtek meredek hódításba az italok. Fordítása legtöbbször amúgy almabor, és az alma levének megerjesztésével nyerik. De nagyon sokféle ízben kaphatók már a ciderek, így mindenki megtalálhatja a maga ízlésének megfelelőt.

Manapság már számtalan márka terméke megtalálható a polcokon, azonban mindig nagy kérdés, hogy a Magyarországra jövő termékeknek tudjuk-e, hogy pontosan hogy kell kiejteni a neveiket. Merthogy nagyon sokszor még az is megesik, hogy ezeket évek múlva is rosszul ejtjük, vagy kialakul egyfajta magyaros kiejtési mód, amely minden mástól eltér, és itt már persze a hagyománynak van nagy ereje.

De mégis a Somersby esetén mi lehet a helyes? Számörzbi, esetleg Számörzbáj? A YouTube-on már ezekre a kérdéseinkre is találhatunk válaszokat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás