promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ázsia ország zászlójával keverték össze Magyarországét, hihetetlen az ok
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon sokszor összekeverik a két zászlót, mivel egyszerűen miniatűrben ugyanaz.

A piros, fehér és zöld trikolor nem ritka a nemzetközi zászlók között, nagyon sok országnak szerepelnek ezek színek a drapériáin, ám nem ebben a formában, máshogy felrajzolva, sávozva, illetve az sem mindegy, hogy éppen milyen színárnyalatban. És persze abban is különbözhetnek, hogy más-más címer található bennük, persze a címe nem kötelező eleme a zászlómegjelenéseknek.

A piros-zöld-fehér összeállítás amúgy nagyon sok indo-európai népnél is hagyomány, így nem meglepő, hogy Ázsiában több ilyen zászlót is találunk. Irán zászlója zöld-fehér-piros például, de itt van a cikkünk szempontjából nagyon is fontos Tádzsikisztán, amelynek a zászlója nagyon hasonlít a magyarrra, bár a benne lévő címer nagyon különbözik, ugyanis a tádzsikisztáni zászlóban egy másfajta korona van hét csillaggal.

Amúgy a tadzsvar szóból származik az országnév, amely megkoronázottat jelent. A zöld a zászlóban a Wikipedia szerint az iszlám spiritualitásra és a természet bőkezűségére utal, a piros-fehér-zöld pedig az iráni eredetükre is utal. Ezt a zászlót ebben a formában 1992 óta használják az országban. És bizony ez a zászló annyira haosnlít a magyarra, főleg nagyon kis miniatűrben, kis emotikonként, amikor használni kell, hogy nagyon sokszor félremegy a közösségi térben. Érdemes végignézni nagy ünnepekkor, mivel a tádzsikisztáni zászló néha azért is nézhet ki magyarnak, hiszen a benne lévő sárga korona és a csillagok nagyon halványak, főleg, ha emotikonban nézzük.

És a magyar zászló esetén hogy is lett három szín, és ezek mit jelentenek?

A három színhez a romantikia társított jelentéseket, a piros az erőt, a a fehér a hűséget, míg a zöld a reményt jelenti. Érdekesség, hogy a három szín legelőször magyar királyi koronázási ceremónián együtt a 17. században jelent meg, méghozzá 1608-ban, a kevésbé ismert II. Mátyás király beiktatásakor.

A magyar zászló amúgy így fejlődött az évszázadok alatt, 1000 éve egészen máshogy nézett ki:

@evvvvvolve Replying to @basti.gnl Hungary Flag Evolution (895-Today) #hungary #magyarország #flag #history #today #budapest Hungarian Dance - Lizelle
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás