promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pilóta Keksz még mindig alig van, és drága is - teljes a magyarok felháborodása
Borítókép:  Youtube
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mondeléz szerint újraindult a termelés, de a legtöbben még mindig elégedetlenek, mert nem tért vissza a Pilóra minden polcra. 

Lassan fél év telt már el azóta, hogy eltűnt a magyar édességipar egyik legjellegzetesebb terméke, a Pilóta Kakaós Keksz. Az olyan divatos rágcsálnivalóknál, mint az Oreonál sokkal finomabb magyaros édesség a megváltozott gazdasági körülmények, az alapanyag-ellátásban létrejött válság miatt nem volt elérhető. A jogtulajdonos Mondelez Hungária nem tudta tartani a gyártás mértékét, így a slágertermék egyszerűen megszűnt létezni a gyártási mechanizmusban. Ezt kihasználva sokan az utolsó adagokat az internetre rakták fel, mint meghirdetett aukciós áru. Volt, aki több tízezer forintnyi hasznot remélt ezekben az esetekben, és bizony volt is fizetőképes kereslet a keksz iránt. 

Még május hónap közepén érkezek a hírek, miszerint véget érhet a vásárlók elégedetlensége, és újra kapható lesz az országban a Pilóta Keksz. Sőt, a Mondeléz azt is beígérte, hogy júliustól még a rétegkedvencnek számító triplakakaós változat is újjászületik. Egyelőre ezt nehezen lehet elhinni, ugyanis a sokasodó panaszok szerint egyelőre a hagyományos formáció is gyermekbetegségekkel küszködik. Állítólag még vidéki nagyvárosokban is nehézkesen lehet csak hozzájutni a Pilótához, ami ráadásul minden korábbinál drágább lett, köszönhetően a világpiaci eseményeknek, illetve a magyar gazdaság dadogásának.

Az áhított keksz 800-1000 forintos csomagáron lehet a szerencsés vásárlóké, akik egy-egy nagyobb multi-áruházban, szupermarketben juthatnak csak hozzá. 

Az pedig további rossz hírnek számít, hogy a piackutatók szerint a kakaó, mint alapanyag csak további drágulások elé néz. Pedig most is nagyon magas az ára: tonnánként 3160 dollárba kerül. Az idén újra bekövetkező El Nino jelenség miatt pedig száraz esztendő vagy esztendők várnak a kakaóbab termelés két legfontosabb országára. A két egyaránt afrikai állam, Ghána és Elefántcsontpart a világ kakaó-ellátmányának hatvan százalékáért felelős. Ez pedig idén hatalmas bajba kerülhet, ha az időjárási események folytán valóban nagyon szárazsággal telített időszak következik. 

A magyarok pedig a jelek szerint továbbra is csak nagyítóval találhatnak majd Pilótát a boltokban...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás