promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egész Magyarország gyűlöli, amit imád az egész világ - kirobbant a pusztító kekszháború?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon a Pilóta keksznek akkor a kultusza, hogy a riválist lendületből takarítja el az olvasók véleménye.

Egyes felmérések szerint a világ legnépszerűbb szendvicskeksze az Oreo. Nehéz ezzel vitatkozni, hiszen a márkanév része immár a popkultúrának, gyakran találkozhatunk vele a TV-műsorokban és a mozifilmekben is. Pedig a mára már a Mondelez által birtokolt termék az 1910-es évek elején még saját maga is másolat, egy kókány utánzat volt. A New Yorkban árusított keksz azonban hamar utat tört magának, és az előző évszázad végére már a legtöbb darabszámban előállított édesség volt a tengerentúlon. Ott, ahol azóta is nabisco néven fut, ellen a világ több, mint száz országával, ahol elsősorban Oreoként találkozhatunk vele. 

Mára eljutottunk oda, hogy a nagy multicégek és áruházláncok is ezt a pofonegyszerű, kakaós kekszek közé szorított édes-tejkrémes nassolnivalót majmolják. Ahogy mindenütt másutt, úgy Magyarországon is kapható mind az eredeti márka, mind az utángyártott, olcsóbb termékek. Sőt, megismerkedhettünk már az Oreoval a McDonald's kínálatában, de a Milka csokipalettáján is. Azonban a szakavatott honi bennfentesek szerint a magyar ízlés bár hajlik jelentős százalékban a a divatos édesség felé, még mindig inkább preferálja a helyi slágert. Ami nem más, mint a háborús időszak óta megcsappant kínálatmérettel szereplő Pilóta keksz. A már-már ősöreg magyar finomság sajnos a válság kirobbanása óta igazi páriája a boltok polcainak, egészen hatalmas összegekért lehet rájuk licitálni a megfelelő weboldalakon. 

És, ha már weboldalak. Az egyik népszerű magyar híroldal, az Index közölt egy elmondhatatlanul izgalmas cikket az MIT kutatásáról az Oreoval kapcsolatban. Nem fárasztanánk olvasóinkat azzal, hogy milyen eszetlen kísérletekre van pénz a nagyhírű egyetemen. Sokkal inkább érdekes az a gyűlölet-cunami, ami a portál kommentelőit jellemzi. Mindennek középpontjában pedig nem más áll, mint az Oreo keksze. A frusztráció okozója pedig a magyaros éleslátáson túl jó eséllyel a most már kijelenthetően súlyos Pilóta-megvonás lehet. A dühös és utálkozó kommentekből szemezgettünk az Index Facebook oldaláról:

„Sosem ér fel a Pilótához. Az Oreo egy vacak száraz keksz.”

„Pilóta keksz utánzat, csak gyengébb!”

„Borzalmas egy műanyag vacak.”

„Na, abban semmi természetes nincs, csak ipari műanyag szenny!”

„Az Oreo soha nem lesz olyan, mint a Pilóta keksz volt. Hiába próbálják ugyanazokat a problémákat feldobni, akkor is csak egy koppintás marad. A győri Pilóta keksz az igazi.”

„Undorító egy találmány az Oreo. Egyszer kóstoltam, amikor árulni kezdték Magyarországon. Azóta se, és soha többet. Kiábrándító, műanyag étel a konzumidióta proliknak.”

Sajnos arról egyelőre nincs információnk, hogy mikor állhat helyre Magyarország Pilóta keksz ellátása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás