promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eltűnt a térképről egy falu, brutális káromkodást jelentett a neve, a turisták csak úgy özönlöttek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ritkán történik meg ilyen, de meg kellett változtatni a falu nevét.

A világon számtalan fura nevű település létezik, sokszor ezen szavak és kifejezések megmosolyogtatók, de csak mai szemmel, hiszen évszázadokkal ezelőtt, vagy éppen ezer évvel ezelőtt megeshet, hogy ezek a bizonyos szavak még nem is léteztek. Vagy ha léteztek is, nem ugyanazt jelentették, mint a maiak. Ha persze megnézzük, hogy egy-egy falu elnevezése mennyire megy vissza az időben, bizony mindig azt fogjuk tapasztalni, hogy több évszázados hagyományról van szó. Magyarországon is nagyon sok község eltűnt a térképről vagy nagyon sok várost átneveztek az elmúlt időszakokban, ám legtöbbször inkább beolvadásról van szó községek eltűnése esetén, vagy egy kis korrekcióra a névben.

De van másfajta átnevezésre is példa.

Felső-Ausztriában, nem is olyan messze a német-osztrák határtól létezik egy falu, amely nagyon sokáig a Fucking névre hallgatott, ez évezredes hagyomány volt, hogy ez volt a falu neve. Németül a kifejezés ugyan nem jelent semmit, angolul viszont az egyik leggyakoribb szitokszóról van szó, amelyet millió kis élethelyzetben használ az angolul beszélő közönség. Az alapítómítosz szerint egy személyről kapta a falu a nevét, a faluban amúgy 100 ember él körülbelül, de a név miatt nagyon sok turista látogatott el hozzájuk, hogy legalább egy képet csinálhassanak a híres táblával.

A közösségi média tele is volt időről időre ezekkel a szelfikkel a táblával.

Fuckingban végül népszavazás döntött, hogy mostantól Fuggingnak nevezzék a falut. A helyieket amúgy az is idegesítette a turisták mellett, hogy sokszor megesett bizony, hogy a helységnévtábláknak egyszerűen lába kelt az éjszaka alatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás