promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Telihassal fillérekből: lecsós tarja 3000 forintból

Telihassal fillérekből: lecsós tarja 3000 forintból

Borítókép:  YouTube
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Hogy hozz ki ínycsiklandozó lecsós tarját 3000 forintból? Mutatjuk a filléres receptet.

Elindítjuk Telihassal fillérekből című rovatunkat, amiben olyan fogások receptjeit fogjuk megmutatni, amikből jól tud lakni a család, és amikhez nem kell drága alapanyagokat venni. Persze manapság mi számít olcsónak? Hiszen az infláció miatt elszabadult árak miatt egy mezei túrós tészta is 1500-2000 forintba kerül, mi azért igyekszünk majd olyan ételeket hozni, amik kiadósak, és ami a legfontosabb:

akciós hozzávalókból tevődnek össze.

Érdemes most betérni a Lidl-be, hiszen május 25-étől olyan élelmiszerek kaphatók akciós áron, amikből fantasztikus lecsós tarja készíthető. Nyilván háziasszonya és háziséfe válogatja, hogy mi mindent tesz bele egy lecsóba, mi most az alapreceptet követve válogattuk össze az akciós alkotóelemeket.

Fontos kiemelni, hogy ezek az akciós május 27-e, szombatig érvényesek, hiszen pünkösdkor nem lesznek nyitva a boltok!

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 szelet csont nélküli tarja - 1 kg sertéstarja most 2219 forint a Lidl-ben
  • 1 fej vöröshagyma - kb. 90 forint
  • 3 db paradicsom - 1 kg fürtös paradicsom most 695 forint a Lidl-ben
  • 4 db paprika - 1 kg lecsópaprika most 599 forint a Lidl-ben
  • olaj - 539 forint (ha nincs otthon)
  • só - jobb esetben mindig van otthon
  • bors - jobb esetben mindig van otthon
  • őrölt pirospaprika - jobb esetben mindig van otthon
  • rizs - kb. 550 forint

 

Ha mindenből egy egészet, egy csomagot, vagy egy kilót vásárolunk, akkor jön ki 4700 forintra az ebéd, de akkor az egész családnak megvan a két napra való lecsós tarja rizzsel. Ha viszont csak az egyik felét főznénk meg, és lefagyasztjuk a fel nem használt tarját, a paradicsomot és paprikát pedig eltennénk a reggeli és a vacsora mellé, akkor 2940 forintra jövünk ki.

Hogyan készítsük el a lecsós tarját?

A húsokat kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban mindkét oldalán megsütjük. A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk, a hagymát kis karikákra szeljük, majd az egészet ráöntjük a hússzeletekre, hozzáöntünk fél deci vizet, és ízlés szerint beleszórunk őrölt pirospaprikát - ha valaki fűszeresebben szereti, adhat még hozzá ízlés szerint sót és borsot. Letakarva addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Jó kis sűrű szaftja lesz, közben azért pótoljuk a vizet, ha szükséges. Kétszeres mennyiségű vízben kifőzzük a rizst, majd ezzel együtt tálaljuk a lecsós tarját.

Ha pedig valami extravagánsabb lecsós tarjára vágysz, akkor Széll Tamás megmutatja, hogyan készítsd el.