promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos döntés született, azonnali hatállyal betiltják a kannabiszt
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar turistáknak a jövőben új helyen kell keresniük a tiltás miatt a sokat vitatott bódulatot...

Egyre többet veszít legendás fényéből a hollandiai Amszterdam. A hírhedten laza és könnyed város buli kerülete, vagyis a vörös lámpás negyed elköltöztetése már régóta tervben van az illetékes vezetés által. Most pedig egy újabb rendelet fog életbe lépni alig két héten belül, ami teljesen megváltzotatja majd a környék arculatát. Sőt, nem csak a külcsín, hanem a belbecs is változni fog, lévén komoly gazdasági tényezőt szorongattak meg a városvezetők. Részlegesen betiltják a kannabisz fogyasztását. 

Ugyan a marihuána rajongóinak nem kell megijedniük, nem teljes, törvényszintű tiltásról van szó, de valóban megsüvegelendő az amszterdamiak változás iránti vágya. Ugyanis a Bloomberg beszámolója szerint május 26-tól tilos lesz a szabadban, az utcán, a közterületeken füvet szívni, lévén a helyi lakosoknak már tele van a hócipője az önmagáról megfelejtkezett, drogmámorban úszó turistákból.

Ezentúl csak zárttérben, a kijelölt helyeken lehet majd a kannabiszt elfüstölni. Például a vörös lámpás negyedben berendezett lebújokban, vagy a kávézók belső tereiben. 

A magyar turisták számára is népszerű Amszterdam illetékesei tudják, hogy fontos gazdasági tényezőt veszélyztetnek a kannabisz és az azt fogyasztók sarokba szorításával, de meg kellett hozniuk ezt a döntést. Az év elején sikerült elfogadtatni a javaslatot a kérvényezőknek. A magyarázat nagyon összetett volt, különböző hatástanulmányokat kellett bemutatniuk. Elmagyarázták, hogy korábban évtizedekig nem volt a füvezés jelenségével problémájuk, az hozzátartozott a hely egyedi hangulatához. Ám észrevették, hogy a koronavírus-járvány utáni turista áradattal minden megváltozott. A helyiek szerint a várost meglátogató emberek erőszakosabbak, felelőtlenebbek lettek, aminek a középpontjában csakis a meggondolatlan marihuána-fogyasztás áll. 

Az új rendelet szerint Amszterdam városában ezentúl a rendőrök felelősségre vonhatják az embereket a szabadban történő füstölésért, a bírság összege pedig akár 100 euró is lehet alkalmanként. Ez pedig már aligha érii meg a kockázatot az utcai kannabiszozásért. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás