promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország döbbenetes csodája egy erdő mélyén bújik meg, le fog esni az állad ettől a látványtól
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azonnal látni akarod majd, ez az egyik legjobb kirándulási program kis hazánkban.

Már a tavasz közeledtével sokan elkezdtek azon gondolkodni, hogy hova is kellene igazából egy kis túrát szervezni, melyik az a hely, ahol még nem jártak, de csodálatos élmény lehet. Számtalan zseniális helyszín található Magyarországon, de sok kimarad a mainstream programajánlókból, vagy éppen csak nagyon könnyen átcsusszanunk felettük, hiszen egy-egy cikk sok érdekességet gyűjt össze.

Hallottatok már a Bazaltutcáról?

Ez egy olyan út, amely bazalttömbök között vezet végig, ahogy mész, a fejed felett 5 és 15 méter magasságig nyúlnak ezek a tömbök. Nagyon olyan hangulata van, mintha egy rejtélyes filmbe kerültél volna, és keresed a kiutat az útvesztőből.

Sőt, ezekhez közel található egy hosszabb barlang is, amelyhez legendák sora kapcsolódik, többek között remetékről és betyárokról szól a fáma, akik megfordultak erre felé, illetve egy rejtélyes szerelmi tragédiáról is, és ehhez kapcsolódva egy lány énekéről, amit néhanapján lehet is hallani. Persze az utóbbi már inkább a mesék birodalmába vezet minket, jól mutatja, hogy mennyire rejtélyes helynek gondolták mindig is Magyarország ezen csodáját.

A látványos bazaltutca amúgy büszkén viseli a Zala vármegye csodája címet is. A Bazsi túrák nevű Youtube-os videóblog pedig elképesztő videóban mutatja be nektek ezt a csodálatos helyszínt:

(Forrás: Szállás.blog, Kirándulástippek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás