promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét látták a tengeren hánykolódó rejtélyes szellemhajót, amire ha egyszer felszállsz többé nem ereszt
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Chile partjainál járó rejtélyes kísértethajóról, ha elvisz, az idők végéig a legénység tagja leszel.

A chilei Chiloé szigeteknél hihetetlen és egyben vérfagyasztó legendák keringenek a szigeteket körülvevő tengerről és az azon vitorlázó hajókról.

A helyiek fő tevékenysége a horgászat és a vitorlázás és ezt tükrözi a mitológiai világuk is. Amikor leszáll a misztikus köd, erős fények és vidám zene hangja hallatszik a tenger felől, ahol nem tudni biztosan, hogy csak egy halászhajó halad el és hangosan zenél, vagy a sötét tengeren a Caleuche nevű szellemhajó úszik valóban, amely összegyűjti a megfulladt embereket, és rabszolgává teszi őket a fedélzeten, hogy örökkön örökké a hajót szolgálják.

Mi is megdöbbenve jártunk utána, és az derült ki a helyiek elbeszéléseiből, hogy a legenda szerint a Caleuche rendkívüli sebességgel halad, ezért a hajót nem mindig lehet látni, de bizonyos időjárási viszonyoknál, mint például egy ködös napon, egyszerre hallhatjum és láthatjuk is a tengerjárót.

A helyi emberek mindig is féltek attól, hogy a Caleuche rabul ejti őket. Ősi trükköket vetnek be az átok ellen, mivel a legenda egyes változataiban az szerepel, hogy rabszolgaságba kerülhet az, akit a hajó magához szólít és örökké a hajóra kényszeríti, hogy dolgozzon. Ugyanis, amit tudni kell a hajóról azaz, hogy a fedélzetéről hangos zene, tánc, nevetés és egész estés szórakozás hallatszik, ami magához csábítja az azt hallgatókat.

Egy másik legenda szerint egy boszorkány varázsolta el a hajót, aki gyönyörű nő képében lép a szárazföldre, hogy férfiakat csábítson a hajóra és így teszi őket a hajó örök rabszolgájává.

Egy eltérő változatban a hajó a tengerbefulladt holtesteket gyűjti össze, majd felkínálja nekik, hogy csatlakozhatnak a legénységhez. Aki ezt elfogadja, az örökké valóság hátralévő részét hajózással, bulizással és ünnepléssel töltheti.

Na kinek lenne kedve az elátkozott hajón bulizni egyet?

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás