promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan bejelentés: örökre búcsút inthetünk a kedvenc csokinknak?
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egyik legnépszerűbb csokoládé drámai változáson esik át.

A finom csokikat alighanem mindannyian imádjuk. Vannak, akik a különleges ízeket kedvelik, vannak, akik az étcsokira esküsznek, és persze szép számban akadnak olyanok is, akik tökéletesen osztják Gombóc Artúr véleményét: azaz mindegy milyen, csak csoki legyen.

Valószínűleg nincs olyan csokoládérajongó, aki ne ismerné jól a Toblerone márkát. Ez a kultikus formavilágú svájci édesség messziről is jól felismerhető, ráadásul a finom belsőhöz ízléses külső és csomagolás társul. A csoki formája teljes mértékben harmonizál a dobozán található logóval, amelynek viszonylag egyszerű a története.

A képen látható csipkézett oromzat Svájc egyik legismertebb hegycsúcsa és nemzeti jelképe, a festői szépségű Matterhorn, és bármilyen hihetetlen, már 115 éves szerepel változatlan formában a Toblerone csomagolásán. Sajnos azonban hamarosan búcsút inthetünk a megszokott jelképnek.

A márkát birtokló Mondelez alighanem a költségek lefaragása miatt úgy döntött, hogy áthelyezi termelését a szlovák fővárosba, Pozsonyba. Ezzel a lépéssel pedig elveszíti a jogát arra, hogy továbbra is használhassa a hegyet termékük mára már ikonikussá vált csomagolásán. Ennek nagyon egyszerű oka van: az alpesi országban rendkívül szigorú törvények szabályozzák a nemzeti jelképek lehetséges kereskedelmi használatát. Csak abban az esetbe van erre lehetőségük a vállalatoknak, ha az érintett terméket valóban az országban gyártják.

Mondhatjuk, hogy ami igazán fontos, az belül van, de azért a finom íz és a különleges formavilág mellett már szívünkhöz nőtt a megszokott, ikonikus doboz és a rajta található háromszög alakú hegycsúcs is. Reméljük, hogy a csoki formáján nem változtatnak, legalább az őrizze továbbra is a régi hagyományokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás