promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezzel a durva trükkel a burgonyachips minden korábbinál vadabb élményt kínál majd neked
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nézzünk friss szemmel a megszokott dolgokra.

A modern élet olyan gyors mederben folyik, hogy néha még a legalapvetőbb dolgokon sincs időnk elgondolkodni. Számtalan olyan bosszantó apróság nehezíti meg a mindennapjainkat, amelyeket egy-egy apró trükkel (idegen szóval ez a lifehack) könnyen orvosolni lehet.

Nemrég egy ilyet osztottak meg a világháló népével, mégpedig mindenki kedvenc csemegéjével, a burgonyachipsszel kapcsolatban. Egy amerikai weboldal nem kevesebbet ígér, mint hogy 70 százalékkal jobb ízű lesz a nassolnivalónk, ha megfogadjuk a tanácsukat.

A pontos arány persze ellenőrizhetetlen, de józan ésszel belegondolva tényleg lehet „okosság” abban, amit állítanak. A chipsek egyik gyenge pontja ugyanis az, hogy a zacskókban megbújó darabok nem feltétlenül kínálják ugyanazt az ízélményt. A csomagolás felső részében elhelyezkedők íztelenek, az alulra kerülők viszont túl sósak.

Ennek egyetlen pofonegyszerű oka van: a gyártásnál természetesen mindegyik chips egyformán készül, ám a csomagolás és tárolás során már elkezdődnek a bajok. Mindegyik zacskót úgy helyezik el a boltok polcain, hogy az írás olvasható legyen rajtuk, ez viszont azzal jár, hogy a túlságosan hosszú ideje ott rostokoló termékekben a nehezebb tömegű só előbb-utóbb a csomagolás aljára kerül.

A megoldás nem nehéz: használat előtt rázzuk fel a zacskót, sőt ezt érdemes rögtön azután megtenni, hogy hazaértünk vele. Utána pedig (ha nem esünk neki azonnal) érdemes fektetve tárolni, de az is jó megoldás lehet, ha nem a tetején, hanem az alján nyitjuk ki a csomagolást. Ott bújnak meg ugyanis az ízletesebb darabok, amelyek hosszabb ideig itatódtak át a sóval, így a chipsünk egészen újszerű ízélményt kínál majd nekünk a korábbiaknál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás