promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmeforgácsolóan nehéz kvíz: 7 helyes válasszal már messze az átlag felett vagy, te kvízek imádója
Borítókép:  Profimedia-illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ebben a játékban 10 kérdésre kell helyes választ adnod.

Új földrajzi kvízünkben Olaszországba látogatunk el, nektek pedig azt kell kitalálni, hogy Észak- vagy Dél-Olaszországban találhatók-e a kvízben/tudástesztünkben felsorolt városok.

De mégis mi a különbség észak és dél között?

Az észak-olasz és dél-olasz régiók között számos kulturális, társadalmi és földrajzi különbség lelhető fel, ezek pedig eltérő hagyományokat eredményeznek.

Egyik fő különbség a földrajzi elhelyezkedésükben van. Az észak-olasz régiók a szárazföldön, az Alpok és a Pó-síkság között helyezkednek el, míg a dél-olasz régiók a szigeten találhatók. Az északon található régiókban az éghajlat hűvösebb, csapadékosabb, míg a délen melegebb, szárazabb. Az északi régiók gazdagabbak és iparosodottabbak, míg a déli régiók szegényebbek és agráriusabbak.

Az északi régiókban az ételek és a gasztronómia is eltérő, a híres ételek közé tartozik a milánói rántott hús (cotoletta alla milanese), a bolognai spagetti (spaghetti bolognese), a parmezán sajt és a risotto. A déli régiókban jellemzőbbek a tenger gyümölcsei, a paradicsom és az olívaolaj, valamint a pizza és a tésztafélék.

Kvízre fel! Észak és dél, dél vagy észak?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás